Au pus lacătul pe ușa CET. Angajații rămân pe drumuri, cu promisiuni în loc de salarii!

Mai mulți angajați ai societății de termoficare au ajuns în pragul disperării și au luat cu asalt redacția Express de Banat, pentru a-și povesti suferința.

De astăzi, intră în vigoare deciziile prin care angajații societății de termoficare sunt trimiși acasă. Asta înseamă 85 de persoane! Deși într-o primă fază numărul estimat era de 60, după o analiză mai exactă administratorul judiciar a decis că, totuși, nu ar fi bani pentru salarii. Prin urmare, s-au mai tăiat de pe listă și alte persoane, astfel că doar 3 persoane mai rămân cu statutul de angajat: 2 contabili și un jurist.

Angajații trimiși acasă au vizitat redacția, ca să puncteze nemulțumirile pe care le au pe suflet. ,,Nu este corect ceea ce se întâmplă față de noi, mai ales că nu am primit nici salariile pe ultimele două luni lucrate. Unde mai pui și faptul că, potrivit legii, ar trebui să primim și salarii compensatorii?! Noi nu cerem lucruri ieșite din comun, vrem să fim tratați omenește”, a spus Dorin Popescu (FOTO), de astăzi, fost angajat al CET.

Mai mult decât atât, bărbatul a fost însoțit la redacția Express de Banat și de alți doi colegi, dar care preferă să își păstreze anonimatul. ,,Vrem să se facă un control de audit serios la firmă, pentru că, prin 2010-2011, din societate s-au vândut două turbine pentru producerea energiei electrice și toată păcura din rezervă, ceea ce înseamnă că s-au produs bani, noi de ce nu am primit?! Și din vremea CET Energoterm mai avem de primit salarii compensatorii! Dacă toate aceste bunuri s-au vândut, noi de ce nu ne-am primit salariile?! Vinovat este administratorul judiciar de la vremea respectivă”, au spus aceștia. Ce-a fost a trecut, însă ceea ce urmează nu face altceva decât să crească rata șomajului în oraș.

Demisii la nivel de conducere

În ce îl privește pe Constantin Tarbuzan, acesta a renunțat la funcția de conducere. ,,În momentul de față, și eu mi-am prezentat demisia de la conducerea societății, pentru că rolul meu nu se mai justifică. Îmi pare rău de situația creată, însă facem tot posibilul ca oamenii să își primească salariile. În jurul datei de 10 august, poate 11, vor primi o parte din bani. Am purtat discuții cu directorul Jaro Marșalic și a promis că pe data de 10 va vira 120.000 de lei din suma pe care Spitalul Județean de Urgență o are de plătit societății în contul serviciilor furnizate”, a declarat fostul director pentru www.expressdebanat.ro .

Ce spun autoritățile locale?

Edilul-șef, Mihai Stepanescu, a spus că va încerca să îi ajute și în continuare pe foștii angajați. ,,Pentru orice nemulțumire, foștii angajați se pot adresa instanței. Primarul Reșiței s-a preocupat să aducă investiții la CET, astfel încât oamenii să lucreze. Că s-a lucrat, că nu s-a lucrat, asta este partea a doua. Noi i-am ajutat și vom vedea în ce măsură îi putem ajuta și în continuare. Pentru alte supărări, se pot adresa instanței de judecată”, a spus șeful municipalității reșițene.

Șirul firmelor înființate pentru termoficare pare nesfârșit, însă lucrurile par destul de clare. Atât CET Energoterm, cât și CET 2010 trec prin proceduri similare, de faliment, din cauza datoriilor mari la firma de furnizare a gazului. Pentru ca societatea să poată fi menținută pe linia de supraviețuire, aleșii locali au luat aceste decizii. În prezent, o a treia firmă și-a făcut apariția pe piață, cu același obiect de activitate.

 

Rămâi cu Express de Banat. Revenim cu amănunte despre soarta investiției de milioane care s-a făcut în microhirocentralele de cartier!

Comments

  1. juristul says:

    Cum se poate ca Primar sa bagi 3 milioane de euro in niste centrale,acum nici 2 ani si in zi de astazi,acea investitie sa nu aiba nici o valoare?! DNA-ul,alo,ce faceti? Verificati aceste asa zise lucrari,unde in loc de cazane Bosch,firma Calor Grup din Sibiu a pus ,,chinezarii”,si dragul nostru primar a semnat pentru ele,oare cat ,,procent” a primit acest primar din cele 3 milioane?
    Mai verificati va rog si ce masina si-a luat acest Primar in interes ,,de servici”,este vorba de acel VW Negru,acea masina s-a luat pe banii CET-ului si o foloseste primarul,dar bani pentru salarii nu sunt…fiindca cumparam masini pentru hoti
    Din nou intreb,DNA-ul ce face?!