Rectificări bugetare la Caransebeș. Vezi ce investiții se amână pentru rezolvarea problemelor urgente!

Din data de 18 august, Caransebeșul se va transforma din nou într-un șantier general, odată cu demararea lucrărilor de canalizare. Pentru că pe agenda autorităților locale multe dintre planuri se suprapun, s-a decis o regândire a planului de investiții.

Rectificarea bugetului de investiții a fost aprobat de toți consilierii locali, pentru că pe primul plan trebuie puse lucrările de introducere a rețelei de canalizare, ceea ce a dus la amânarea reparațiilor capitale planificate pe unele artere importante din municipiul de pe Timiș și Sebeș, care se suprapuneau.

Astfel, s-a decis pentru acest an doar refacerea tronsonului de pe Calea Severinului, de la pasajul Balta Sărată până la podul de la Sebeș, astfel încât constructorul să aibă posibilitatea să se ocupe de canalizare, și abia apoi să fie făcută asfaltarea.

În aceste condiții, sumele alocate deja pentru lucrările de asfaltare au fost redirecționațe spre alte investiții absolut necesare.

„Sumele care vor rămâne neconsumate din tronsoanele care se amână pe 2015 le-am redirecționat spre alte lucrări importante, așa cum sunt lucrările de consolidare la spital. Au fost alocate și pentru a începe cât mai urgent realizarea unui nou pod peste Potoc. Restul fondurilor vor fi direcționate spre trotuare, spre zona de sport, astfel încât în acest an sumele să fie cheltuite cu eficiență și chibzuință”, a explicat edilul-șef Marcel Vela.

Așadar, aproape două sute de mii de lei vor fi alocați pentru consolidarea și curățarea planșeului dintre subsolul și parterul spitalului. Pentru refacerea podului care trece peste Potoc vor fi alocate cinci sute de mii de lei.