FOTO Atmosferă de basm pe malul stâng al Dunării

Primăria a inaugurat Parcul Copiilor, în fața Sălii de Sport din oraș. Acesta conține nici mai mult nici mai puțin de 17 figurine desprinse din poveștile preferate ale micuților, care odată ce au pus piciorul în parc, refuză să mai plece acasă.

Mult îndrăgita Albă ca Zăpada este nelipsită din mijlocul figurinelor pe care Primăria Moldova Nouă le-a amplasat în oraș. Unde mai pui că atmosfera este „încălzită” de Moș Crăciun, care îi va aștepta pe toți copiii vineri, 21 decembrie să stea de vorbă cu ei, să îi ierte de toate micile răutăți pe care le-au făcut peste an și să îi asculte recitând poezii. Până atunci însă, cei care conduc Primăria Moldova Nouă nu dorm. Edilul-șef, Matei Lupu însoțit de angajații administrației publice locale vor lua la rând toate școlile din oraș. Astfel că, toți elevii, de la clasa pregătitoare și până în a VIII-a vor primi câte o pungă consistentă de Crăciun, plină de dulciuri.

„Toate aceste daruri vor fi încununate de întâlnirea cu Moș Crăciun, care este nerăbdător să se întâlnească cu copiii noștri. Sper că micuții, dar și părinții lor vor putea aprecia darul nostru, deși nu așteptăm recunoștință. Până la urmă este Crăciunul, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății și, cu toții, trebuie să ne bucurăm de ea”, a spus Matei Lupu, pentru “Express de Banat”.

Proiecții și ceai cald
Parcul Copiilor va fi activ până după sărbători, dar surprizele vor apărea rând pe rând. În fiecare zi, de la ora 18 și până la 18,30 se vor face proiecții de desene animate în aer liber, chiar pe sala de sport. Programul este de numai 30 de minute, astfel încât copiii să poată pleca acasă liniștiți alături de părinți, fără să răcească. Mai mult decât atât, în vecinătatea parcului amplasat de Primărie se află și un parc de distracții activ, plin de tiribombe și carusele.

De asemenea, bradul înalt de cinci metri îi va întâmpina zilnic pe colindătorii care doresc să le facă urări locuitoruilor orașului, iar cele patru căsuțe din povești îi vor adăposti pe copii de ninsoarea abundentă, dacă este cazul. În același timp le permit să viseze că sunt eroii unei povești nescrise încă.

 

 

 

 

Comments

  1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

    frumos mai scrie Oana Bejenariu…FELICITARI !!!