Atenție! Astăzi,se depun contestatiile!

De la ora 08.00 și până la ora 12.00, absolvenții claselor a XII-a care sunt nemulțumiți de rezultatele pe care le-au obținut la examenul de bacalaureat pot depune contestații. Nici în această sesiune, județul Caraș-Severin nu se poate mândri cu promovabilitate de excepție, mai ales că mai puțin de o treime a trecut de toate probele.

Dacă anul trecut sub 30% dintre elevii cărășeni au reușit să treacă de toate probele, județul Caraș-Severin plasându-se pe un loc codaș în clasamentul promovabilității, anul acesta 30,25% au reușit să demonstreze că merită să devină studenți. Oficialii de la Inspectoratul Școlar Județean vin și cu explicații prin care spun că mai multe licee din mediul urban, mai ales, au reușit să aibă o promovabilitate de peste 80%. Astfel că, inspectorul Ion Chiosa crede că nu subiectele sunt o problemă, ci elevii, care nu se pregătesc suficient de bine.

„Cei care sunt nemulțumiți de notele obținute, pot depune contestații astăzi, între orele 08.00 și 12.00, iar rezultatele finale sunt afișate pe data de 13 iulie”, a spus inspectorul.

Topul liceelor, în funcție de promovabilitate
Cel mai mare procent în ce privește promovabilitatea l-a obținut Liceul Teoretic Baptist, urmat de Liceul de Artă „Sabin Păuța” și Colegiul Național „Traian Lalescu”. Locul al IV-lea este ocupat de „Traian Vuia”, iar pe locul al V-lea se află tot un liceu din Reșița: „Diaconovici Tietz”.

La polul opus, județul are șase licee cu promovabilitate zero și cinci unități în care sub cinci la sută dintre absolvenți au trecut toate examenele. Liceele de la Carașova, Teregova sau Grupul Școlar de Construcții de Mașini sunt doar câteva dintre cele în care au picat toți elevii.

 

 

 

 

 

Comments

  1. wgvrelg says:

    DmBd93 , [url=http://jogubgliqhtx.com/]jogubgliqhtx[/url], [link=http://ouvbfsmnklfz.com/]ouvbfsmnklfz[/link], http://dvtzgxnddchg.com/