Asociația TM2021 nu rămâne în stradă. Primăria a găsit un spațiu

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii nu rămâne în stradă. Primăria Timișoara a găsit un spațiu în care asociația să-și poată desfășura activitatea. Acesta se află pe str. Alba Iulia, nr. 2, consilierul local Roxana Iliescu explicând că este vorba de același spațiu din care Asociația TM2021 a fost dată afară în toamna anului trecut „la inițiativa primarului”.

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, a anunțat că în această săptămână a avut loc o ședință a Comisiei Spații cu Altă Destinație din cadrul Primăriei Timișoara, unde s-a decis alocarea unui spațiu pentru Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Astfel, asociația nu mai rămâne în stradă. Concret, este vorba de un spațiu situat pe str. Alba Iulia, nr. 2, din care asociația a fost dată afară în toamna anului trecut.

Se va întocmi proiectul de hotărâre și acesta va fi supus la vot în prima ședință de consiliu local, unde am convingerea că majoritatea colegilor mei vor vota favorabil, evitând astfel o situație absolut rușinoasă în care asociația ar rămâne practic, în stradă… Vă scriam săptămâna trecută faptul că Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii a rămas fără niciun spațiu, în contextul în care favoriții primarului Fritz, cei de la Centrul de Proiecte “se scaldă” în mii de mp dați în folosință… (a se traduce “se scaldă” inclusiv în organizarea de evenimente politice ale USR-ului în incinta acestor spații). De asemenea, vă scriam că asociația a ajuns în situația aceasta scandaloasă, ca urmare a faptului că au fost dați afară în noiembrie la inițiativa primarului din spațiul de pe strada Alba Iulia nr. 2 și totodată că au rămas și fără spațiul dat de Consiliul Județean Timiș în clădirea Bastion, fiind nevoiți să elibereze și acest din urmă spațiu până în data de 15.02.2022”, a explicat Roxana Iliescu.

promovare banner maxagro

Consilierul local Pro România a detaliat că, săptămâna trecută, a înregistrat o cerere la Primăria Timișoara, în atenția viceprimarului Cosmin Tabără, căruia i-a solicitat convocarea comisiei SAD cu scopul identificării și alocării unui spațiu Asociației TM2021.

Solicitarea mea și argumentele prezentate au convins colegii din comisia SAD să luăm împreună o decizie rațională, responsabilă, votând astfel pentru acordarea unui spațiu asociației! (…) Cine afirmă faptul că asociația plecase de aproape trei ani din spațiul din str. Alba Iulia și insinuează că rezilierea unilaterală din noiembrie a fost de fapt doar o reglare a actelor, cum că acolo ar funcționa Info Centrul, minte cu nerușinare! Info Centrul are spațiul alăturat, nu cel care a făcut obiectul contractului de comodat reziliat unilateral în noiembrie. Pe de altă parte, în acel spațiu s-au desfășurat atât acțiuni culturale proprii asociației, cât și ale partenerilor lor. Cu titlu exemplificativ, în perioada 22-27 septembrie 2021, asociația a pus la dispoziție acest spațiu partenerilor săi pentru a servi drept birou administrativ, în vederea coordonării evenimentului “Zilele Culturale Maghiare din Timișoara, ediția a VI-a”, a afirmat Roxana Iliescu.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/