Aproape 5 milioane de lei pentru Caraș-Severin!

Consilierii județeni convocați în această săptămână în ședință ordinară au rectificat luni bugetul județului cu 4,8 milioane de lei. Aleșii au alocat banii pentru derularea diverselor programe europene, dar și pentru stingerea unor arierate.

Aleșii au modificat bugetul județului, după ce în Caraș-Severin a ajuns o sumă importantă de bani de la centru. „Este vorba de o rectificare pozitivă, din care, aproape 800 mii lei sunt pentru stingerea unor arierate, iar 4 milioane lei sunt fonduri care revin Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din derularea a diferite programe europene”, a explicat preşedintele acestui for, Sorin Frunzăverde.

În aceeaşi şedinţă, consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat proiectul de hotărâre  privind modificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale instituţiilor şi serviciilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean sau finanţate de către acesta, pe anul 2012, dar şi proiectul de hotărâre privind defalcarea sumei de aproape cinci milioane lei, pe domenii de intervenţie, la capitolul Cultură, recreere şi religie.

Tot acum, a fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind stabilirea preţurilor medii la produsele agricole din judeţul Caraş-Severin, pe anul 2013. În acest sens, Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin a transmis propunerile privind preţurile medii ale produselor agricole. Hotărârea Consiliului Judeţean Caraş-Severin constituie bază în vederea emiterii de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice a deciziilor de impunere anuale în cazul persoanelor fizice care realizează venituri în baza unui contract de arendă sau închiriere.

Astfel, preţurile medii la produsele agricole, pe anul 2013, vor fi de 0.9 lei pe kg de grâu, orz şi porumb boabe. De asemenea, fasolea verde, strugurii, piersicile şi perele vor costa 2,5 lei/kg, iar ardeii, roşiile şi morcovii vor avea un preţ mediu de 2 lei/kg.

Comments

  1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

    la ora 7 si 15 minute Oana Bejenariu posteaza…FELICITARI…Uite,d’aia te sustzin sa scrii in locul pensionarului securist…