Se circulă bine. Mai puţin spre Semenic!

Comandamentul de iarnă al județului Caraș-Severin e în gardă după ce Administrația Națională de Meteorologie a anunţat că până la ora 21.00 regiunile din Sud-Vest vor fi afectate de cantităţi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, iar viteza vântului va atinge 70-90 km/h.

UPDATE, ora 17.30

Începând cu ora 17, Consiliul Judeţean Caraş-Severin prin Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Judeţului Caraş-Severin, anunţă deschiderea circulaţiei rutiere pe două benzi pe drumul judeţean DJ 582E, pe tronsonul Prislop – Staţiunea Semenic, drum închis în data de 8 decembrie, ora 16 ca urmare a fenomenelor meteorologice.

UPDATE Drumul spre Semenic a fost redeschis

Sectorul de drum judeţean 582 E între Prislop-Semenic a fost redeschis circulaţiei pe un singur sens, astăzi la ora 9.30. Reamintim că acest drum a fost închis circulaţiei ieri, în jurul orei 16.00.

Zeci de utilaje sunt pe drumurile judeţului încă de ieri şi deocamdată nu sunt probleme deosebite. Se circulă totuşi în condiţii de iarnă, astfel că şoferilor li se recomandă să nu plece la drum dacă nu au autoturismele pregătite corespunzător. „Secția de Drumuri Naționale Caransebeș acţionează cu un număr de 13 autospeciale cu lamă şi răspânditor, 14 încărcătoare şi se patrulează cu opt maşini de însoţire. De asemenea, pe drumurile naţionale administrate de Secţia de Drumuri Naţionale Orşova intervin 15 utilaje, astfel încât să se poată asigura condiții optime pentru circulația rutieră. În ceea ce privește materialele antiderapante și antiaglomerante, sunt disponibile 2.600 tone de sare pentru drumurile administrate de Secţia de Drumuri Naţionale Orşova şi 5.300 de tone în stocul Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş”, a precizat Mihaela Badea, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului judeţul Caraş-Severin.

Cantitatea de nisip existentă acoperă 50 la sută din necesarul până în luna martie, în acest moment fiind disponibile în total 4.810 tone, iar aprovizionările continuă. Până la această oră, au fost răspândite peste 150 de tone de materiale antiderapante.

„În ceea ce priveşte reţeaua de drumuri naţionale din partea de Sud-Vest, Vest şi Nord a ţării, aici exisă drumuri acoperite de un strat de maximum 1-2 cm de zăpadă pe care se acţionează cu utilaje şi material antiderapant”, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri. Singura porţiune de drum închisă la această oră este cea dintre Prislop şi Muntele Semenic, unde stratul de zăpadă depăşeşte un metru.

Silviu Hurduzeu, prefectul județului, a dispus să se ia toate măsurile corespunzătoare fenomenelor meteorologice prognozate și a cerut tuturor instituțiilor responsabile vigilenţă  maximă şi comunicare permanentă la toate nivelurile.