Primul bloc termoizolat din țară, la Moldova Nouă

Dacă în momentul de față există un număr mare de blocuri ce au fost izolate termic, începuturile acestui tip de renovare au avut loc în județul Caraș-Severin. Primarul orașului Moldova Nouă, Matei Lupu, se mândrește cu faptul că pe malul Dunării a fost reabilitat termic primul bloc din țară.

Blocul cu numărul 40 din Moldova Nouă a fost primul din România care a beneficiat, acum câțiva ani, de izolare termică. Aflat în stare foarte bună chiar și după șase ani, blocul este mândria primarului Matei Lupu, fiind realizat într-un mandat anterior al acestuia la Primărie.

După reabilitarea termică a primului bloc în 2006-2007, încă cinci pe lângă au fost izolate și altele urmează să intre în acest program. „Mă bucur că proiectele au mers în continuare și astfel mai avem alte șapte blocuri ce au intrat în programul de finanțare 30 la sută primăria, 50 la sută guvernul și 20 la sută cetățenii”, explică Matei Lupu, primarul orașului Moldova Nouă.

Următorul bloc ce se pregătește să fie izolat termic este cel mai lung bloc din oraș, având cinci scări: „ Următorul pe listă se află blocul cu 100 de apartamente și cinci scări. Este cel mai mare din oraș și ne bucurăm că a primit acum aprobarea”, mai adaugă primarul Matei Lupu.

Locuitorii de la malul Dunării realizează și apreciază importanța acestei reabilitări și sunt recunoscători primarului pentru că investește în astfel de proiecte. „Este foarte bine ce se realizează la noi în oraș. Am auzit că urmează să fie reabilitat cel mai lung bloc din oraș. Se simte diferența, nu se mai pierde căldura peste iarnă, chiar dacă plătim acum un ban, măcar scad cheltuielile cu căldura mai apoi”, explică un cetățean.

Comments

  1. Pakatos says:

    asta-i blokul izolat de echipa resitzeana condusa de Filipache?Tzine atunci cat si cum tzin ANL-urile construite de aista…:))…PICAAAAAA…tavanili….

  2. victor says:

    primul bloc a fost termoizolat in RESITA de fima Termoconstruct in anul 2006 deci nu mai dati informatii false .