Aproape 24 de miliarde pentru Oravița! Vezi aici ce face primarul Ursu cu banii!

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a apelat la Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pentru ca mai multe oraşe să nu rămână fără căldură în această iarnă sau pentru stingerea datoriilor unor spitale.
Nu mai puţin de 102 autorități publice locale din 25 de județe vor primi sumele necesare pentru plata cheltuielilor legate de furnizarea agentului termic către populație sau instituții publice, în iarna 2014-2015, pentru arierate și pentru acoperirea unor cheltuieli urgente ale spitalelor aflate în subordinea acestora, informează Ministerul Dezvoltării. Din suma totală de 152.022.000 lei aprobată de Guvern, la Consiliul Județean Caraș- Severin ajung 65 de miliarde de lei vechi. Alte 2,36 miliarde au fost alocate oraşului Oraviţa, mai exact, Spitalului Orăşenesc. ,,Decontarea sumelor se va realiza în baza documentelor justificative transmise de unitățile administrativ-teritoriale. Ordonatorii principali de credite ai bugetului local din fiecare localitate în cauză vor răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumelor repartizate. Hotărârea mai prevede că transferul sumelor necesare către administrația locală se face din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care va fi suplimentat corespunzător, în acest scop”, se mai arată în comunicatul ministerului.
,,Sunt aproape 24 de miliarde, bani pe care i-am solicitat şi primit pentru stingerea arieratelor de la Spitalul Orăşenesc Oraviţa. Activitatea spitalului a avut serios de suferit din cauza datoriilor, dar acum, odată cu plata arieratelor, situaţia se va schimba. Îi mulţumesc cu această ocazie domnului deputat Ion Mocioalcă pentru că a sprijinit demersurile mele la minister şi Guvern”, a declarat Dumitru Ursu, primarul oraşului Oraviţa.