Apar noi spații pentru deținuți în Timiș!

În contextul în care, la nivel general, România a fost avertizată de Uniunea Europeană că trebuie să îmbunătățească simțitor condițiile din penitenciare, în Banat lucrurile chiar se mișcă bine în acest sens. Penitenciarul Timișoara face demersuri pentru noi spații pentru deținuți, pentru care s-au făcut deja documentațiile necesare.

În 2019 Penitenciarul Timișoara a promovat două obiective noi de investiții pentru spații de cazare. Anul trecut s-au făcut documentația pentru aceste spații și studiile de fezabilitate. O astfel de închisoare se va face la Buziaș, cu 276 de locuri pentru deținuți, dar și spații conexe: bloc alimentar, spații administrative, post control acces, curți pentru plimbare și terenuri de sport, împrejmuire. Obiectivul de investiții poartă numele de Transformare spații existente în spații detenție și crearea de spații conexe secția exterioară Buziaș – Penitenciar Timișoara”.

În plus, va crește și capacitate clădirii de pe strada Popa Șapcă, din Timișoara, prin investiția în noi pavilioane pentru deținuți. Practic, crește capacitatea de la 120 la 150 de locuri. Se creează noi spații care vor conduce la îmbunătățirea locurilor de detenție și la îndepărtarea dificultăților funcționale cu care se confruntă unitatea noastră din punct de vedere al custodiei persoanelor private de libertate.”, se arată într-un raport al Penitenciarului Timișoara. Obiectivul de investiții se numește Pavilion detenție secțiile V-VI”.

gif card de energie dacus 1000x100

Din punct de vedere financiar, nu ar trebui să fie probleme pentru realizarea efectivă a celor două obiective de investiții. Dacă în anul 2018 realizarea de 10.281.264 lei din venituri proprii (9.758.427  lei din prestări servicii), adică aproximativ 2 milioane de EURO a constituit un record pentru sistemul penitenciar, în anul 2019 au fost depășite orice fel de așteptări, realizându-se venituri proprii de 15.883.256 lei (15.244.907 lei din prestări servicii), adică peste 3,300 milioane euroProcentul de creștere a veniturilor proprii în anul 2019 față de 2018 a fost de 54%.”, se arată tot în raportul anul al Penitenciarului Timișoara.