Apa trece, pagubele rămân! În Caraș-Severin se trage linie după cele mai recente inundații

prefect dragomir interviu

Primele săptămâni din această lună au adus cu ele noi inundații după ce în iunie mai multe localități au fost lovite de ploi torențiale. S-a început centralizarea pagubelor și se cer bani de la Uniunea Europeană.

Mai multe localități din Caraș-Severin au fost lovite puternic de inundații în prima jumătate a lunii iulie. De această dată, „ținta” principală nu a mai fost Reșița, ci ploile abundente s-au mutat spre zona Oraviței. Inclusiv orașul din Valea Carașului a fost efectiv măturat de șuvoaie. Prefectul Ioan Dragomir spune că s-a început centralizarea pagubelor.

„Săptămâna trecută am fost afectați de inundații și de vijelii deosebite în special în zona Ticvaniu Mare, Ciudanovița, Oravița. 7 comune au fost afectate în total. Începând de astăzi (n.r. marți, 18 iulie) s-au constituit două echipe care merg să constate pagubele și să stabilească amploarea acestora la populație, instituții și în agricultură.”, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În același timp, continuă demersurile pentru ca ajutoarele să ajungă și la cărășenii afectați de inundații în luna iunie. „Pagubele anterioare constatate de către comisiile constituite în acest scop au fost centralizate și transmise prin 10 situații către Guvernul României pentru aprobarea unor compensații în bani. Ieri (n.r. luni, 17 iulie) am primit de la MAI solicitarea pentru întocmirea unei situații pe lunile iunie și iulie privind aceste pagube cu cifre concrete în vederea solicitării acestor sume de bani de la Comisia Europeană. Rambursările se vor face chiar dacă nu vin între timp de la UE. Se fac din bugetul statului și apoi se vor compensa cu banii veniți de la UE.”, dă asigurări prefectul Ioan Dragomir.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/