Apă și canalizare la standarde europene sau străzi sparte și… cam atât?!

Cele mai mari probleme la implementarea proiectului de extindere a rețelelor de apă și canalizare despre care vorbea directorul Aquacaraș, Anatoli Liber, sunt, fără îndoială, la Anina, unde nu se mai lucrează de luni bune!

 

Primarul Gheorghe Românu are mâinile aproape legate în ceea ce privește derularea proiectului și e limpede pentru toată lumea că, până în decembrie, lucrările prevăzute și pentru care Uniunea Europeană a aprobat milioane bune de euro nu vor fi finalizate. „Avem probleme cu lucrările la apă făcute prin Aquacaraș. Ne-au spart străzile și n-au recepționat niciun fel de lucrare. Nu le-am mai dat voie să mai spargă ceva, pentru că asta vroiau. Noi, administrația locală, nu suntem băgați în comisia de recepție, ca să vedeți anomalie! Pe proiectul ăsta, primăriile nu sunt băgate în comisiile de recepție. Eu nu pot spune dacă lucrarea e bună sau nu. Eu pot să-i coordonez doar prin autorizațiile de spargere pe care le dau. Pot să le mai dau sau nu ori să-i amendez. Altă pârghie nu am!”, a explicat edilul-șef.

Firma care a câștigat contractul de execuție a lucrărilor în Anina nu numai că și-a cam bătut joc de străzile orașului, dar a obligat la reluarea procedurii de licitație și face imposibilă finalizarea la termen a lucrărilor. „Am angajat pe banii primăriei un om care să stea după ei și să mă informeze, pas cu pas, pentru că se întâmplau tot felul de minuni. Puneau pământ pe casele unor oameni, am avut tot felul de reclamații. Aici s-a lucrat cu firma Dinamic, care a dat faliment. De anul trecut, din octombrie, nu se mișcă un pai în oraș. Vor scoate lucrarea din nou la licitație, dar ce fac cu străzile sparte?!”, a mai afirmat Românu.

Comments

  1. popescu says:

    DOMNULE PRIMAR DE CE NU FACETI PLANGERE LA DNA CA SA PLATEASCA ACESTI IMPOSTORI CARE CASTIGA LICITATII SI NU SANT CAPABILI SA LE FINALIZEZE, DAR VREU SA VA AMINTESC CA NU NOI PENSIONARII AM FOST CEI CARE ANI DE ZILE AU INCHEIAT CONTRACTE CU FIRME DE 2 BANI SPRIJINITE POLITC DE BAROSANII JUDETULUIBANI . DAR CE PRETENTII SA MAI AVEM CAND PRIMARUL CAPITALEI ROMANIEI , PERVERSUL OPRESCU CU CATUSELE LA MAINI SE ADRESEAZA ZIARISTILOR “BA N-AM FURAT”,SFIDAND CEL MAI ELEMENTAR BUN SIMT SI AVAND UN TUPEU NEMARGINIT, CA MAJORITATEA POLITICIENILOR CARE NE TREZESC DISPRETUL SI REPULSIA.

  2. Romania trebuie sa se alinieze cat mai curand la standardele europene si cetatenii sa beneficieze de conditii civilizate de trai, ori prin construirea de sisteme de apa si canalizare, ori prin montajul de fose septice ecologice. Insa lucrarile nu trebuie sa fie facute de mantuiala.

  3. spartacus says:

    bai usl-istilor ati ingropat 90% din firmele private de c-tii. se imprumuta de la banci ,prieteni etc ca sa va faca voua lucrarile iar voi platiti cand dumnezeu aveti banii . cum este posibil ca voi sa fiti creditati de catre agentii privati iar in final sa veniti in fata trantorilor de bugetari si a pensionarilor “oropsiti” care n-au mai putut de lucru pe vremea lui ceasca ca sa va culegeti laurii. voi nu realizati ca mediul privat va sustine si nu ponta?!

  4. rusu ioan says:

    ma bucuram ca o sa avem si noi apa curenta si canalizare ,dar dupa toate disputele vazute ,se pare ca nu,singura satisfactie ca ce au spart au reparat, nu stiu pe cine sa intreb ,noi cei care locuim peste pod la Bocsa cind se desfasoara evenimentul cu pricina ?cu stima Rusu Ioan Bocsa str Ghe. Cosbuc nr 65