FOTO. Stepanescu și Vela au început școala alături de elevi!

Primarii celor două municipii din Caraș-Severin au participat la deschiderea noului an școlar la două dintre liceele de prestigiu din orașele pe care le conduc.

Primarul Mihai Stepanescu s-a prezentat la prima oră la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”, unde alături de conducerea liceului le-a transmis mesajul de început de an școlar celor care învață aici.

La Caransebeș, Marcel Vela s-a prezentat la Colegiul Național „Traian Doda”, ai cărui elevi au început anul școlar într-o instituție de învățământ renovată.

Nu același lucru însă se întâmplă la Colegiul Național „CD Loga”, unde clădirea se află încă în cea mai importantă etapă de reabilitare și modernizare. La solicitarea părinților, primarul Marcel Vela a dat explicații și a îndemnat la răbdare, spunând că acești elevi vor intra în istorie ca fiind a III-a generație de aur care și-a pus amprenta pe reconstrucția unității școlare.

„Primăria, alături de dumneavoastră, depune eforturi pentru un proces educațional normal. Am avut șansa să solicităm, după ce ani de zile nu s-a primit finanțarea pentru finalizarea Campusului Școlar, pentru a continua lucrările și a nu pierde această oportunitate de a avea un Colegiu Național cu adevărat modern de la începutul anului viitor. Ca o simplă comparație, investițiile care se derulează la Liceul Pedagogic sunt de 13 ori mai mari decât ceea ce s-a investit în colegiul Traian Doda”, a declarat edilul Marcel Vela. Acesta a dorit să facă această precizare pentru că pe rețelele de socializare se tot afirmă că municipalitatea ar face diferențe între unitățile școlare.

Sume importante pentru viitorii dascăli

„Aici sunt fonduri europene, 130 de miliarde de lei vechi venite de la Bruxelles, care vor ajuta la renovarea liceului, dar și la construirea unui internat școlar în vecinătatea Seminarului Teologic, a unei clădiri în care vor locui profesorii, a unei săli de sport și cantine școlare. Primăria și școala am fost în situația în care să luăm o decizie capitală să continuăm aceste lucrări sau să renunțăm la ele… Nu a fost ușor să luăm decizia în luna martie ca toate aceste lucrări să le finalizăm până la 31 decembrie. Aici este istorie, aici sunt înaintașii noștri. Liceul Pedagogic a fost un simbol al Banatului și al României încă din secolul al XVI-lea și vrem să rămână astfel”, a concluzionat Marcel Vela.

Această investiție în Colegiul Național „CD Loga” este cea mai mare din istoria școlii.

Festivitatea de deschidere a strâns și la Grupul Școlar Forestier câteva sute de elevi alături de cadrele didactice, reprezentanții bisericii, poliției, jandarmeriei. Directorul Florin Bogdea le-a mulțumit celor prezenți, le-a urat bun venit mai ales bobocilor și le-a vorbit despre posibilitatea de a învăța într-o școală modernă cu foarte multe laboratoare de informatică și ateliere auto în care elevii vor putea efectua orele de practică.