Antifotbal pe bani publici! Viceprimarul Crina arbitrează meciul pentru salvarea Metalului!

Viceprimarul Reşiţei, Ioan Crina, le-a transmis deja celor care îşi cam bat joc de cluburile din Valea Domanului, Metalul şi CSM Şcolar, că nu mai e loc de amatorism sau, mai grav, de antifotbal şi le-a cerut să pună documentele pe masă! Cartonaşele sunt pregătite, atât galbene, cât mai ales roşii!

Rosso-nerii se menţin pe podiumul Ligii a II-a de fotbal în ciuda atmosferei foarte încărcate din Valea Domanului, generată în special de ruptura tot mai adâncă dintre primarul Mihai Stepanescu şi patronul Cătălin Rufă. În oraş se vorbeşte tot mai des despre întreruperea finanţării clubului de fotbal Metalul de către administraţia locală şi de plecarea cu tot cu echipă a lui Rufă în alt oraş, cel mai probabil Drobeta Turnu Severin. Ceea ce se petrece în ultima vreme în Valea Domanului este strigător la cer, poate căpăta chiar conotaţii penale şi sugerează în mod clar că proiectul Metalul va fi abandonat cât de curând de către administraţia locală, chiar dacă nimeni nu a spus asta pe faţă.

 

Dacă auditul intern efectuat de reprezentanţii Primăriei Reşiţa este binevenit, pentru că reşiţenii vor şti în sfârşit dacă Rufă a gestionat bine bugetul clubului sau nu, dacă i-a periclitat existenţa sau participarea în competiţii, dacă a comis nereguli, nu acelaşi lucru se poate spune despre oamenii de fotbal plătiţi din bani publici să facă performanţă sub culorile Reşiţei, dar care în realitate se ocupă de tot felul de mârşăvii. Din proprie iniţiativă sau manevraţi ca simple marionete slugarnice. Cei mai mulţi dintrei ei au intrat pe poarta Stadionului ,,Mircea Chivu” în genunchi şi nu s-au mai ridicat. Probabil la fel vor şi pleca. Alţii, în schimb, nu pot mai mult, dar asta nu e o scuză!

Ciocan instigă la grevă!

În ultima vreme, dinspre administraţia publică locală ni s-a tot comunicat că Rufă a băgat clubul în datorii, că din propriul buzunar nu scoate un leu şi că pe la Reşiţa nu vrea să mai vină. Pe de altă parte însă, Rufă a fost avertizat că, dintr-odată, juniorii din Valea Domanului nu mai au buget pentru a evolua cu sigla Metalului pe piept, aşa cum spune protocolul de colaborare dintre cele două cluburi, deşi Consiliul Local trimite bani serioşi centrului de copii şi juniori coordonat de Adrian Ciocan. Dar asta nu e tot. Acelaşi Ciocan, care are vreo legătură cu CS Metalul Reşiţa doar când e ceva de bine, a mai făcut o trăsnaie. A plimbat pe sub nasul jucătorilor lui Opriţa nişte hârtii îndemnându-i, ca să nu spunem altfel, să le semneze. Erau de fapt nişte notificări adresate acţionarilor prin care jucătorii ameninţau cu greva. ,,(…) Ne rezervăm dreptul de a întreprinde toate măsurile legale pe care le vom considera necesare, inclusiv măsuri spontane de protest şi aducerea la cunoştinţa publicului prin intermediul mass-media a situaţiei create”, cam asta au fost îndemnaţi fotbaliştii şi staff-ul tehnic să semneze.

Deranjaţi de faptul că sunt băgaţi la mijloc într-o poveste care nu ar trebui să-i privească pe ei, rosso-nerii au preferat să nu dea importanţă documentelor prezentate de Ciocan, un tip care nu are nicio legătură cu CS Metalul, după cum chiar domnia sa ne-a precizat. ,,Ce tabele?! Înseamnă că ştiţi mai multe amănunte ca mine şi atunci vorbiţi cu dumnealor. Eu nu pot să vorbesc nimic în afară de treaba asta. Nu pot să vorbesc nimic, nu pot să vorbesc în numele altui club. Mă scuzaţi, politicos vă răspund, dar nu pot să vorbesc. Eu le-am prezentat, nu pot să vă spun mai mult. Alte amănunte dacă vreţi puteţi să aflaţi din altă parte”, a fost reacţia halucinantă a celui care i-a îndemnat pe fotbalişti la grevă, fără să dezvăluie numele celui care a fost în spatele acţiunii.

Viceprimarul nu ştia de manevre!

Povestea notificărilor prezentate de Ciocan este cât se poate de interesantă şi de gravă în acelaşi timp. Şi asta, pentru că totul pare să fie o manevră ce ar fi trebuit ţinută secretă. Viceprimarul Reşiţei, Ioan Crina, spre exemplu, habar nu are despre aceste lucruri şi tocmai de asta i-a convocat pe toţi cei răspunzători la raport. ,,Eu am cerut documente, pentru că vreau să văd foarte exact cum stau lucrurile. Le analizez chiar în aceste zile. Eu nu sunt de acord cu desfiinţarea echipei şi nici ceilalţi consilieri nu cred că sunt. Rufă şi-a îndeplinit obiectivul, sportiv nu i se poate reproşa nimic. Eu nu cred că se va ajunge la desfiinţarea echipei, cred că e mai mult un foc de paie. Poate fi şi benefic până la urmă. Reşiţenii vor echipă de fotbal, noi suntem aleşii lor şi trebuie să facem cum vor ei, iar cât timp Cătălin Rufă îşi îndeplineşte obligaţiile nu avem ce să-i reproşăm. Eu ştiu că Rufă a fost dorit la Reşiţa, văd că echipa are rezultate. Eu sunt social-democrat, dar trebuie să recunosc că acolo unde e şi capital privat rezultatele sunt mult mai bune”, a comentat viceprimarul Crina.

,,Dacă nu mai sunt dorit, plec!”

Cătălin Rufă, patronul Metalului, nu mai înţelege nimic. ,,E peste puterea mea de înţelegere. Am înţeles şi eu că li s-a cerut jucătorilor să semneze nu ştiu ce hârtii dacă vor să-şi primească banii. Nu ştiu ce e asta, un fel de şantaj, nu-mi dau seama. Eu am venit la Reşiţa să fac fotbal, echipa asta a terminat de fiecare dată pe locul doi, nu ştiu ce se urmăreşte. Repet, eu nu am intenţia de a pleca de la Reşiţa, dar dacă nu mai sunt dorit acolo, nu am încotro. Sper să se lămurească odată apele, pentru că e păcat de această echipă, de Daniel Opriţa şi de băieţii care au făcut o treabă frumoasă pentru oraş”, a fost replica lui Cătălin Rufă.

Comments

 1. suporter says:

  Auzi domle la asta cu capu mare, ca e social/democrat, adica tine cu aia saraci, cu poporul si el este un mare exploatator si afacerist cu statul, ca iau crescut veniturile la firma de 10 ori de cand este vitelprimar!Ba , mai ai putin si nu o sa mai poti intra in primarie de cat te/ai ingrasat, vezi acum faci ordine la fotbal dupa nasturica, ca va pricepeti la aranjhamente interpartinice, aproape la fel ca …sefu

 2. Resicza says:

  Cine plm e asta ? In Resita niciodata nu va fi liniste oricine ar veni.SA VA FIE RUSINE! Sunteti pe cale de a distruge un nou club. PRESA E DE CACAT!

 3. Rossoner says:

  Cat timp noi vom fi aici nimeni nu va disparea! Metalul merge mai departe.

 4. ionutz says:

  Daca si Crina stie fotbal ne-am dus dracu de tot!!! Sa faca macar strazile din Resita pe banii care si-i da tot el calumea ca sunt toate puscate ca nasturii de la burta lui! Sau Crina raspunde si de cultura? Parca aveam doi viceprimari!!! Lucian trezeste-te si fa treaba!!!

 5. Bogdan says:

  Ar fi pacat sa moara acest proiect, echipa e totusi acolo sus.

 6. dan says:

  Care sunt rezultatele lui Rufa? În afara de faptul ca nu a platit niciun leu la echipa, nu a facut nimic. Întreba-l pe prietenul tau Stanciule, cati bani a bagat la echipa si o sa vezi ca numai primaria a sustinut Metalul. Rusine sa-ti fie Rufa ca iti bati joc de antrenori si fotbalisti. Il doare pe asta in cot de Resita. Astepta sa vanda jucatori. Rufa plateste ziaristi in loc sa dea bani la echipa.

 7. rosca says:

  rufa nu are bani sa sustina asta e clar

 8. Andrei says:

  Degeaba trage presa în Adi Ciocan pentru ca toţi știm ca e un super domn!

 9. Silviu says:

  Domnul Crina stie unde e stadionul ?

 10. Vasile says:

  Poate investeste Crina niste bani daca tot are firma !

 11. avocatul poporului V. Ciorbea says:

  Daca unul din asociati a procedat astfel sa instige(sa starneasca ,sa tulbure prin actiuni dusmanoase)

  o parte a personalului , impotriva celuilalt asociat sau asociati,sa procedeze in contradictoriu cu ceilalti asociati ,situatia poate fi adusa in fata instantelor de judecata si se pot obtine daune reparatorii deosebit de importante in cazul in care se va constata ca s-a procedat astfel.

 12. cosmin says:

  Pt toti
  Nimeni nu l a obligat primar sa semneze contractul!!!!!!!!
  Asa se intampla cand nu te pricepi la fotbal….
  .

 13. suporter says:

  domnule ciorbica si cand un asociat administreaza prost banii celuilalt asociat,cum e ?

 14. suporter says:

  cosmin , primarul de la Valcea a fost si el pacalit . rufa e un bun actor , e foarte abil in a gestiona asemenea chestiuni. Dumnezeu nu doarme si exemplu cel mai clar e dinel staicu.dinel staicu a venit pe aceiasi cai albi si a inmormantat CSM. bunul Dumnezeu, CSM -ist pana in maduva oaselor, a avut grija ca dinel sa ajunga la mititica . blestemele valcenilor si blestemele resitenilor vor ramane fara ecou ?

 15. cosmin says:

  Pt suporter
  Nu te pricepi nu comenta
  Rufa e actionar majoritar asa ca EL DECIDE,primarul este membru cotizant. ..
  E greu in fotbal…va repet ..sunt la metalu multi care habar nu au .
  Gafa cu ciocan este monumentala!!!!!!

 16. Haşcele says:

  Cine nu citeşte cu atenţie HCL nr.262,263 ŞI 336 din 2013 precum şi 95 din 2015 să nu mai cârtească aici că se flatulează în gol!

 17. suporter din tribuna says:

  pacat ! problema nu e la rufa . toti stim ca nu e rufa vinovat ca a ajuns in Resita. va pleca ca si ceilalti si vom ramane numai cu un dor adanc in inimile noastre de a avea si noi echipa de fotbal in orasul nostru.pe rufa nu pot sa-l compar cu staicu pentru ca el nu e inregimentat politic si poate tocmai acest lucru nu este pe placul unora.

 18. unu din galerie says:

  In cadrul clubului mai este un actionar. Acest actionar detine cateva procente.Acest actionar adus de Rufa este mare stab in PNL. Cum nu este Rufa inregimentat politic atunci ? Privind lucrurile obiectiv,nu putem face vinovata administratia noastra pentru comportamentul lu Rufa.Noi am fost de buna credinta, noi ca banateni stim ca vorba e vorba,dar dupa experienta cu olteanul dinel si bucuresteanul rufa , in viitor trebuie sa fim mult mai atenti pentru ca nu tot omul e om.

 19. Dragos says:

  Stanciule, iar te-a trasnit… Rufa? De unde le scoti, frate? Aberatii si mizerii. Cat de usor ii acuzi pe cei care chiar sunt de treaba si n-au nicio legatura cu ”marsaviile” inventate de tine. Sunt oameni de caracter, ceea ce cred ca iti e strain, CARACTERUL.

 20. Alin says:

  Nu va mai luati de autorul acestui articol,fiindca el nu face altceva decat sa aduca la cunostinta in mod profesionist atat cele bune cat si cele rele, vazute ,auzite dar si constatate in judetul nostru.Setatii pe citit numai articole de sport, cred ca acest ziarist are ceva cu unul si protejeaza pe altul.Este total gresit sa gandim asa. El este un ziarist constincios care scrie numai lucruri adevarate. Adevarul este neplacut si dureros uneori dar sunt necesari astfel de oameni care prin curaj si profesinalism isi fac bine treaba.

 21. dorin says:

  Aline, nu cumva esti investitorul Rufa, care vrea sa isi protejeze investitia in ziaristi.Echipa trebuie sa ramna in Resita si tu ar trebui sa pleci.

 22. plusica says:

  Stanciule iti recomand sa te lasi de gazetarie te poti apuca de fotbal. Intra in echipa lui Rufa si vorbim dupa.

 23. resitean says:

  Metalul Resita a fost si este in inimile multor generatii de resiteni. Au fost timpuri in care s-au scris pagini de istorie pe stadionul din Valea Domanului. Pe aceasta linie, este de apreciat implicarea administratiei locale in acest proiect de suflet pentru Resita. Doar ca, la fel ca si in dragoste e nevoie de doi…

 24. John says:

  Într-adevăr Crina se pricepe la …. mâncat , nu vedeți cat este in cap , cat Ciubarul de brânza ! Lasa-te de fenomenul fotbal ca nu pricepi nimic , locul tău este la mici si bere !