Angajații VeloCity, porniți să-și facă dreptate!

Condițiile de muncă de la instituția lui Chebuțiu au dus cuțitul la os pentru angajați. Săptămâna trecută fitilul s-a aprins, iar oamenii au refuzat să mai lucreze în sclavie, ieșind în stradă pentru a-și cere drepturile.

Muncitorii de la fabrica de biciclete din Reșița au intrat în grevă, nemulțumiți de condițiile în care sunt nevoiți să muncească. Cu buzunarele goale și ajunși la capătul răbdării, oamenii și-au dus situația și pe masa prefectului și a primarului, asta după ce conducerea instituției s-a ascuns în tăcere. Mai mult decât atât, fără a da vreo explicație, mai marii societății au pus lacătul pe poartă, astfel că niciunul dintre greviști nu a mai avut voie să treacă pragul VeloCity.

La aproape o săptămâna de la aprinderea scandalului, situația este la fel de gri. Conducerea instituției tace, în timp ce lacătul este încă pe poartă. Doar o parte din angajații nemulțumiți au fost informați telefonic că, în cursul zilei de astăzi, sunt obligați să își reia activitatea, în aceleași condiții ca și până acum. Restul celor care au îndrăznit să își spună cuvântul nu au de ales decât să stea acasă.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Astăzi de dimineață la ora 9 au început să cheme oamenii la lucru și la ora 14 jumătate se începe munca, dar nu s-a rezolvat nimic. Au sunat doar o parte din oameni, cărora le-au zis că sunt la ordinele lor; dacă nu se duc, vor fi dați afară, le vor fi desfăcute contractele de muncă. Restul nu au voie să intre și stau acasă cu 75%. Asta este legea, dacă ești la cheremul lor”, a explicat Marius Budac, reprezentantul angajaților intrați în grevă săptămâna trecută.

Oamenii susțin că vor aștepta până în data de 14, aceasta fiind data precizată pe listele lipite pe poarta închisă a instituției, în care angajații vor avea permisiunea să se întoarcă la muncă. Daca situația nu își găsește rezolvare până atunci, sindicatul angajaților se va impune. „Dacă nu se schimbă situația până în data de 14, vom vedea ce măsuri va propune ITM. Ne vom organiza în sindicat și vom renegocia contractul colectiv de muncă”, a mai menționat Marius Budac.

CITEȘTE ȘI: PROTEST ÎN CENTRU: ,,DE LA HOȚUL DE CHEBUȚIU A ÎNCEPUT TOTUL!” (FOTO/VIDEO)

banner 970 x 250

Comments

  1. parintii says:

    Ne e mila de copiii nostri care lucreaza acolo pe nimic.SCLAVIA e in floare la Resita.Ce-ati facut din Resita dragi alesi? Ce locuri de munca ati creat conducatori de ..rahat!