Angajații de la Oțelu Roșu stau acasă!

Combinatul de la Oțelu Roșu și-a oprit temporar activitatea. Circa 400 de angajați sunt în șomaj tehnic, iar puțin peste 100 fac lucrări de igienizare a uzinei. Partea proastă a lucrurilor este că din luna noiembrie situaţia începe să se înrăutățească.

Liderii sindicali de la punctul de lucru Oțelu Roșu al companiei Meche, au fost înștiințați că, din data de 1 noiembrie, circa 100 de angajați vor fi trimiși în șomaj. Mai mult decât atât, pentru că în momentul de față compania și-a oprit temporar activitatea, aproximativ 400 de muncitori sunt fie în șomaj tehnic, fie în concediu fără plată, fără să aibă vreun venit. „Am primit notificare că din luna noiembrie se vor face reduceri de personal. Vom accepta situația, numai în cazul în care persoanele vizate vor primi minimum trei salarii compensatorii”, a declarat Victor Sabău, lider sindical.

Situația de la Mechel a fost analizată și la cea mai recentă ședință de Guvern, atunci când prim-ministrul Victor Ponta a cerut verificarea modului în care s-a făcut privatizarea. Premierul a făcut referire la liderii PDL care s-au grăbit să vândă tot, iar actualul Guvern trebuie să le dea explicații oamenilor pentru răul pe care l-au creat de alții.

Comments

  1. NICU says:

    Pardon, Verificati privatizarile combinatului IOR si sa avem pardon, combinatul asta a fost mai mult jefuit decat bine manageriat. Sunt si aici interese in a ascunde adevarul?