Amenzi pentru șoferii tupeiști

Un nou proiect de lege a ajuns pe masa Senatului. Acesta vizează șoferii care parchează mașinile și blochează alte autoturisme, staționate regulamentar.

Tot mai des este întâlnit fenomenul în care, din lipsă de locuri de parcare, șoferii își lasă mașinile pe unde apucă, fără să țină cont că blochează o altă mașină parcată regulamentar. Deși se întâmplă mai mult în orașele mari, și la Reșița au început să se aglomereze parcările. Asta, cu atât mai mult cu cât au fost anulate cele cu plată.

Fie că e vorba despre parcările supermarketurilor, în special cele din zona centrală, fie că e vorba de cele obișnuite din fața unei instituții, sunt șoferi care nu sunt deranjați să lase mașina în spatele altui autoturism. Proiectul de lege propune amendarea acestor conducători auto cu o sumă de până în 500 de lei. De asemenea, în cazul în care șoferul este nevoit să se strecoare pe lângă mașina parcată neregulamentar și se întâmplă să își zgârie sau avariaze mașina, va putea să paseze pagubele pe asigurarea șoferului indisciplinat.

leader board 728 x 90 px

Părerea șoferilor reșițeni

Ieri la prânz am vrut să îmi scot mașina din parcare și abia am reușit să o strecor printre alte două parcate mult prea în afara locului. Eu cred ca ar trebui să fie aprobat acest proiect de lege, poate se învață și alții minte. Mai bine să le dea lor amendă și să se potolească, decât să îmi avariez eu mașina din cauza lor”, explică o șoferiță.

Ca idee nu e rea să disciplinezi traficul, dar aș vrea să știu care sunt criteriile după care se stabilește dacă o mașină blochează o alta. Pentru că una este să ieși mai greu din parcare din cauza altei mașini, sau să nu poți deloc părăsi locul de parcare. Și care ar fi procedura, poliția se va deplasa la fața locului pentru a stabili și a aplica amenda? Și dacă pleacă șoferul până vine poliția? Faci poză cu telefonul și se consideră probă? Cred că ar trebui să se gândească bine la toate aceste lucruri înainte să aprobe o astfel de lege”, comentează un șofer reșițean.

Mai bine decât o amendă ar fi să vină cineva să ridice mașina. Asta în cazul în care chiar nu poți să îți scoți mașina, pentru că sunt destul de mulți șoferi care nu știu cum să scoată o mașină din parcare, chiar dacă aceasta ar fi goală”, precizează o altă șoferiță.

Niciodată nu se va aplica legea cum trebuie, chiar dacă va fi aprobată, pentru că mereu se vor găsi tot felul de șmecheri cu mașini scumpe care fac ce vor în trafic și circulă după proprile reguli, mituind chiar și oamenii legii pentru a nu fi sancționați”, își dă cu părerea un șofer prins în traficul reșițean.