Angajaţii de la CET dezaprobă imixtiunea politică în viaţa societăţii

Liderul Sindicatului din cadrul CET 2010, Marius Firica, este de părere că angajaţii societăţii au de suferit atunci când, zilnic, citesc în ziare subiecte de scandal pe tema termoficării. Astfel că, oamenii fac apel la cei care îşi dau cu părerea fără să cunoască situaţia reală să îi mai lase în pace.

În prezent, societatea CET 2010 are 198 de angajaţi, iar potrivit oficialilor care o conduc, salariul mediu net este de 1.150 de lei. Fondul de salarii pentru toţi angajaţii instituţiei este de 198.000 de lei, aşa cum spun contabilii societăţii. Pentru anul 2012, sindicaliştii de la CET au o serie de priorităţi.

„Obiectivul nostru este să finalizăm contractul de muncă individual pe perioadă nedeterminată, pentru că oamenii nu îşi pot lua nici măcar un credit la ora actuală. Acest obiectiv însă, se leagă de delegarea serviciului de termoficare către CET 2010. Trebuie spus că de la falimentarea CET Energoterm nu mai avem contract colectiv de muncă, ceea ce generează o instabilitate în rândul angajaţilor”, a spus Marius Firica, liderul sindicatului. Acesta a adăugat că angajaţii societăţii ar prefera să fie lăsaţi la o parte de oamenii politici şi spun că este dificil să lucrezi la temperaturi de minus 7 grade Celsius, în aer liber, de dimineaţa şi până seara.