Drogurile din Clisură, temă pentru autorităţi!

După ce fapta a fost consumată şi în presă au fost publicate lucruri deosebit de grave care se întâmplă în şcolile din Moldova Nouă legate de consumul de droguri, autorităţile locale şi judeţene s-au trezit, în sfârşit, să ia măsuri.

Dezvăluirile scandaloase legate de vânzarea cannabisului şi a etnobotanicelor în Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, publicate de Express de Banat în urmă cu aproape trei luni, i-au determinat pe oficialii cărăşeni să organizeze acţiuni de informare pentru elevi, chiar în cadrul unităţii de învăţământ. De altfel, aproximativ 100 de liceeni vor participa astăzi la un seminar desfăşurat în cadrul proiectului „Alege să fii liber! Campanie de prevenire a consumului de droguri”, iniţiat de Asociația Green Idea Caraș-Severin, în parteneriat cu Instituţia Prefectului.

Potrivit reprezentanţilor autorităţii judeţene, întâlnirea va viza prevenția și conștientizarea pericolului la care se expune acest segment de vârstă în urma consumului de droguri. În cadrul activităţilor vor fi distribuite pliante, prezentate filme, ridicate probleme cheie în cadrul dezbaterilor referitoare la consumul și traficul de droguri, dar vor fi prezentate şi modalităţile de protejare a propriei persoane”. În acest fel, elevii vor putea să-şi exprime punctul de vedere cu privire la acest subiect, atât pe parcursul seminarului, cât și în cadrul unui concurs cu premii.

CITEŞTE ŞI: Droguri vândute minorilor în şcolile din Moldova Nouă!

Seminarul organizat în cadrul proiectului „Alege să fii liber! Campanie de prevenire a consumului de droguri” este finanțat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în colaborare cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin. Aceste instituţii vor avea, de asemenea, un rol activ în cadrul acţiunii, asigurând materialele de prezentare, informațiile de specialitate și suportul dezbaterilor.

CITEŞTE ŞI: Elevii cumpără droguri în şcolile din Moldova Nouă!

Dezvăluirile au declanşat o anchetă!