Ancheta decesului femeii din Reșița care a născut un copil perfect sănătos stă pe loc!

Ginecologul Mircea Achim a fost reclamat organelor de cercetare penală pentru a fi cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă după ce Mariana Lupu a decedat la numai 32 de ani, la câteva ore după ce a născut!

Familia femeii care s-a stins la scurt timp după ce a dat naștere unui copil perfect sănătos a formulat o plângere penală, fiind convinsă că tragedia a fost generată de o culpă medicală. Ginecologul Mircea Achim este în ochii familiei îndurerate principalul răspunzător, dar lumină vor face cu adevărat doar procurorii, legiștii și probele de laborator. Și asta pentru că, la ora actuală, sunt la fel de multe semne de întrebare ca în ziua în care Mariana Lupu s-a stins în Spitalul Județean de Urgență din Reșița. „Așteptăm rezultatele autopsiei pentru stabilirea cauzelor concrete ale morții. E depusă o plângere penală de către familia persoanei decedate, dar nu se poate întâmpla nimic în dosar până când nu vin rezultatele autopsiei și nu se stabilește cauza exactă a decesului”, a declarat pentru expressdebanat.ro avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul doctorului Achim.

Ginecologul a explicat la rândul său, în detaliu, că pacienta sa nu ar fi murit din cauza pneumoniei, o pneumonie pe care el să nu o fi băgat în seamă pe perioada în care a urmărit sarcina. „Nu s-a stabilit cauza exactă, că pneumonia este cauza morții ei, dar ca să mori de pneumonie este destul de greu. Tratamentul pentru boala ei inițială a fost corect, iar diagnosticul de pneumonie a fost pus abia vineri seara, moment în care eu am transferat pacienta în Terapie Intensivă. Diagnosticul de pneumonie a fost pus de către medicul de medicină internă care a venit la solicitarea mea, la consult, la patul bolnavei. Femeia, la momentul acela, nu acuza contracții, evaluarea ecografică a fătului sugera că fătul este în parametri fiziologici, nu existau motive de a face operație”, a declarat medicul ginecolog, sugerând totodată că, dacă e vreun vinovat pentru această tragedie, atunci el trebuie căutat în altă parte.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Înainte de a-i fi pus diagnosticul de pneumonie, Mariana Lupu a fost diagnosticată de către pneumolog și de medicul infecționist cu viroză respiratorie și bronșită acută. „La 6 ore distanță, la solicitarea telefonică a colegului meu de gardă, care mi-a relatat că starea pacientei s-a deteriorat, am venit la spital. Am văzut-o, prezenta o greutate în respirație, nu putea să respire decât șezând în fund la marginea patului, moment în care am decis să mai cer un consult de medicină internă. Medicul de medicină internă a consultat-o, a ascultat-o și a stabilit diagnosticul de pneumonie. La ora 7 seara, vineri! Până atunci era diagnostic de viroză respiratorie, femeia prezentând febră, tuse și cefalee, având o evoluție favorabilă după prima zi de internare și tratament până vineri”, a subliniat Mircea Achim.

Mariana Lupu, în vârstă de 32 de ani, însărcinată în 37 de săptămâni, a fost internată marți, 26 martie, la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Sâmbătă, 30 martie, a dat naștere unui copil, după o operație de cezariană, însă câteva ore mai târziu tânăra mămică a decedat. Medicii de care au depins viața femeii și soarta fătului susțin că au făcut tot ce era posibil în acest caz.

CITEȘTE ȘI:

Ce a ucis-o pe femeia din Reșița care a născut un copil perfect sănătos? Rezultatele analizelor de la Cantacuzino adâncesc misterul!

Nou-născut, rămas fără mamă din prima zi de viață! Ucisă din neglijența medicilor?

Ginecologul Borțun, acuzat că a pretins 600 de euro pentru cezariana tinerei care a murit după naștere! Din cauza sedativelor!

banner 970 x 250