Ana Vasile plătește cu funcția pentru suferințele copiilor din centrele de plasament?!

După numeroasele abateri scoase la lumină de un control al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), apar schimbări în organigrama Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

Alimente cumpărate la suprapreț, haine prea mari pentru copiii instituționalizați, dezinteres față de problemele lor medicale și cuvinte jignitoare adresat de către personal. Toate, în centrele de plasament din Reșița, cele care ar trebui să se preocupe de buna creștere a unor copii deja bătuți de soartă. În urma neregulilor ieșite la lumină, Consiliul Judeţean Caraș-Severin a cerut Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici avizul pentru modificarea organigramei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, condusă până acum de Ana Vasile.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a anunţat că speră ca, până la finele acestei luni, să şi primească avizul solicitat pentru ca, în şedinţa ordinară a acestei luni, să poată să introducă această modificare pe ordinea de zi.

leader board 728 x 90 px

Deşi preşedintele Hurduzeu nu a făcut niciun fel de declarații pe această temă, surse de încredere din forul judeţean ne-au informat că, de fapt, această transformare nu are altă menire decât să o schimbe pe Ana Vasile, care a făcut deja istorie în fruntea direcţiei, cu cea care o bună bucată de timp a asigurat monitorizarea serviciilor sociale, Elena Amzoi.

CITEȘTE ȘI:

SCANDALOS. Japcă în centrele de plasament! Copiii abandonați și sărmanii mănâncă puțin, dar de două ori mai scump!

S-a sesizat Parchetul! Copiii instituționalizați, abuzați, umiliți și lăsați să sufere „ca un câine”!

Bate vântul schimbării în centrele de plasament cu probleme!