Amendă uriașă pentru o fermă din Timiș care elimina dejecțiile pe sol

deseuri taurine
explo 1000x200

Inspectorii Gărzii de Mediu Timiș au aplicat o amendă uriașă unei ferme din localitatea Grabaț, în urma unui control, pentru că elimina dejecțiile direct pe sol. De asemenea, a fost sesizată și Agenția pentru Protecția Mediului.

Garda de Mediu Timiș anunță că, în urma unei sesizări, a realizat un control la o fermă unde sunt crescute taurine, aflată în localitatea Grabaț. Astfel, inspectorii au descoperit că dejecțiile erau eliminate direct pe sol și au amendat operatorul economic cu 100.000 lei.

Din cauza faptului că la data controlului operatorul economic nu funcționa cu respectarea condițiilor impuse în autorizația de mediu (gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor: dejecțiile lichide din cheson erau eliminate direct pe sol) a fost aplicată sancțiune contravențională, amendă, în valoare de 100.000 lei, conform legislației specifice și s-au dispus măsuri de remediere a deficiențelor constatate cu termene imediate”, a informat Garda de Mediu Timiș.

De asemenea, instituția a sesizat Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, în vederea notificării fermei pentru a îndeplini obligațiile impuse în autorizația de mediu.

banner 970 x 250