Un paramedic de la ISU Timiș, moașa unui bebeluș născut în ambulanță

isu

Un echipaj SMURD din care făcea parte și un paramedic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș a ajutat la aducerea pe lume, în siguranță, a unui băiețel. Evenimentul a avut loc în județul Mureș.

Echipajul SMURD de la Punctul de Lucru Azomureș a fost alertat marți seară printr-un apel la 112 de o femeie  însărcinată în 37 de săptămâni avea nevoie de ajutorul lor. Tânăra care se afla la prima sarcină era speriată și acuza dureri foarte mari la fiecare două minute.

„Era deja în travaliu, nașterea se putea produce oricând. Nu mai era timp de așteptat. Colegii noștri au început imediat pregătirile necesare nașterii. După aproximativ 20 de minute, băiețelul a venit pe lume. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat atât mamei, cât și copilului, până la sosirea în sprijin a unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Cei doi au fost preluați de personalul medical din cadrul Spitalului Județean Mureș pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate.”, au transmis reprezentanții  ISU Timiș.

banner maxagro

Echipajul de prim ajutor de pe ambulanța SMURD era format din patru paramedici. Trei dintre aceștia, plutonier major Adrian Țiboc, plutonier major Robert Craioveanu și plutonier Lovasz Zoltan fac parte din echipa ISU Mureș, iar plutonier Anda Lefter este din cadrul ISU Timiș. Ea se afla la cursul de formator din cadrul Centrului de Formare Formatori, Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență – ISU Mureș.

tmc 640