Amenda de 15.000 de lei va fi contestată. „Clinica noastră s-a deschis respectând ordonanțele militare!”

Reprezentantul clinicii de stomatologie amendată de polițiștii caransebeșeni spune că avea tot dreptul să profeseze pentru cazurile de urgență, astfel că va contesta amenda de 15.000 de lei primită a doua zi după control.

Ciprian Cojocaru ne-a specificat că pentru deschiderea clinicii s-au luat toate măsurile de protecție impuse de ordonanțele militare și s-a ținut cont de răspunsul secretarului de stat Raed Arafat dat Direcției de Sănătate Publică București cu privire la temeiul legal pentru funcționarea cabinetelor stomatologice de stat și private, în vederea efectuării tratamentelor ce nu suportă amânare, altele decât cele din structurile Unităților de Primiri Urgențe, prin care spune că nu sunt suspendate complet activitățile cabinetelor stomatologice de stat și private, fiind permise în continuare intervențiile stomatologice de urgență.

Amendă pentru un stomatolog din Caransebeș! 15.000 de lei pentru că s-a grăbit să-și deschidă cabinetul medical

În clinica noastră se aplica un regim cu totul special anti Covid. Desi putem să tinem 2-4 pacienți în sala de așteptare, care are 40 de m.p., am preferat să nu stea nimeni. Pacienții sunt programați la diferențe mari de ore, iar care vin mai devreme, stau în curtea clinicii, care are 450 de mp. În momentul în care a venit Politia, în clinică au fost 3 pacienți. Unul era în timpul tratamentului, și doi erau în curtea clinicii, așa cum de altfel precizează și agentul constatator în procesul verbal”, spune Ciprian Cojocaru, care este convins că i s-a făcut reclamație de către alți doi colegi medici din invidie și răutate.

Ciprian Cojocaru va contesta amenda de 15.000 de lei, pe care spune că polițiștii nu au știut ce să controleze în ziua în care au călcat pragul clinicii, astfel că au venit a doua zi cu procesul verbal gata completat.

Dezgustul meu este pentru faptul ca unitățile de stat care trebuieu să ne reprezinte, au fost cele care au dezinformat si mai tare, polițistul sunând la DSP să întrebe dacă avem un aviz special ce ne permite să lucrăm în perioada de pandemie, iar reprezentanții DSP au spus că nu au emis un astfel de document, dar nu au precizat că nu au emis pentru că nu este necesar emiterea altui aviz față de cel existent. Nu este baza legală să solicitam sau să ne fie emis un alt aviz . Agentul a înteles ce a vrut el, a înteles că nu au emis și punct. Dar dupa telefonul primit de la Colegiul Medicilor Stomatologi Caraș-Severin și după ce s-a lămurit, și a citit și el pentru prima dată documentele oficiale, ne-a transmis prin cei de la Colegiu să facem contestație și amenda se va anula pentru că nu a fost în cunoștință de cauză”, a mai spus Cojocaru, reprezentantul clinicii dentare Dr. Vasiliu.