Cazul unic în România își păstrează unicitatea! Femeia cu HIV și COVID -19 a născut un copil sănătos

Veste foarte bună pentru familia femeii internate și cu HIV, și cu COVID-19 la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Copilul nu este în pericol!

Femeia a născut ieri un copil sănătos fără a prezenta la primele teste infecția cu HIV sau cu coronavirus, pe care mama ar fi putut să i le transmită, ne-a declarat managerul spitalului din Caransebeș, Călin Grozăvescu:

Femeia a născut ieri prin cezariană la noi în spital și este îmbucurător faptul că testul atât pentru HIV, cât și pentru SarsCov2 este negativ. Mama este separată, conform protocoalelor de nou născut din păcate, ea urmează tratamentul pentru COVID-19. Bebelușul este prematur și nu știm încă cum va evolua, dar să sperăm că va fi bine.”, ne-a declarat Călin Grozăvescu.

Managerul mulțumește echipei de medici specialiști care a gestionat foarte bine acest caz.

Reamintim că în urmă cu aproape două săptămâni la spitalul din Caransebeș s-a prezentat cu simptome de COVID-19 o familie din municipiu, care a înștiințat imediat cadrele sanitare că se află în evidențele medicale cu HIV. În urma testelor efectuate atât mama însărcinată, aproape de termen, cât și tatăl au fost depistați și cu COVID-19, ceea ce a pus echipa de medici în alertă. Din fericire copilul celor doi (primul născut), în vârstă de 2 ani, a ieșit negativ. În aceste condiții, bărbatul a fost tranferat la Reșița pentru îngrijiri, iar femeia a fost supravegheată până la nașterea celui de-al doilea copil, care deși este prematur este negativ și la testul HIV, și la testul pentru coronavirus.

FOTO: eva.ro