Amendă pentru un stomatolog din Caransebeș! 15.000 de lei pentru că s-a grăbit să-și deschidă cabinetul medical

O clinică medicală de stomatologie din municipiul Caransebeș ignoră acum, pe ultima sută de metri, starea de urgență și suportă consecințele. S-a ales cu o amendă de 15.000 de lei.

În cursul zilei de ieri, Poliția Municipiului Caransebeș a fost sesizată cu privire la faptul că un cabinet stomatologic din municipiu nu respectă prevederile ordonanțelor militare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională de 15.000 de lei.

Reprezentanții clinicii au anunțat pe pagina de Facebook că începând cu data de 04.05.2020 clinica își va începe programul de lucru în regim de stare de urgență COVID-19.

Se va face un triaj telefonic la care vă rugăm să răspundeți sincer. Odată ajunși la clinica trebuie să respectați toate măsurile de protecție ce se impun de către DSP și politica internă a clinicii conform stării actuale de pandemie. Se vor efectua strict urgențele doar după un triaj telefonic. Vă rugăm să ne ajutați, prin respectarea tuturor măsurilor, să controlăm împreună zădărnicirea acestui virus și totodată rezolvarea urgențelor apărute”, comunică reprezentanții clinicii.

Polițiștii nu au văzut situația așa cum o prezenta medicul stomatolog și drept urmare a fost aplicată o sancțiune contravențională conform legii. Președinta Colegiului Medicilor Stomatologi din Caraș-Severin, Ligia Raluca Soran, ne-a precizat că medicul a depus o declarație pe proprie răspundere că-și va începe activitatea, însă DSP Caraș-Severin este autoritatea de decizie în condițiile stării de urgență.

Reprezentantul DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, ne-a declarat că nu se avizează deschiderea niciunui cabinet stomatologic în starea de urgență, pentru că Raed Arafat a făcut mențiunea că se pot trata doar urgențele stomatologice, însă acolo unde Compartimentele de Primiri Urgențe au amenajate cabinete stomatologice, iar în Caraș-Severin nu există o astfel de situație. Mai mult, în 28 aprilie medicul stomatolog din Caransebeș a depus o înștiințare precum că din 4 mai va deschide cabinetul medical.

În acest caz părerile sunt împărțite, oamenii care au probleme stomatologice spun că este inuman să suporți durerile de dantură fără să poți apela, săptămâni întregi, la un medic. Pe de altă parte, sunt colegii de breaslă, care o acuză pe medicul stomatolog că deontologic a făcut o greșeală, pentru că toți sunt în aceeași situație și mai mult decât atât nu mai este mult până când se va ieși de sub situația de stare de urgență și cabinetele stomatologice vor fi deschise.