O altfel de armată la Reșița: airsoft!

explo 1000x200

Echipați în costume de camuflaj, cu armele în mână și în bocanci, sportivii pasionați de airsoft iau cu asalt pădurile din jurul Reșiței. Pentru că se știu foarte puține lucruri despre acest sport, echipa Airsoft D.T.M. Reșița povestește totul despre cel mai militar joc cu putință.

Airsoftul a devenit o disciplină sportivă recunoscută oficial în România din anul 2010, iar din 2011 a luat ființă la Reșița prima echipă de arisoftiști, formată la momentul actual din 12 reprezentanți și mulți simpatizanți. Această nouă invenție este de fapt un joc sportiv în care participanții simulează un conflict sau anumite misiuni secrete, cu ajutorul unor replici de arme reale. Toate echipamentele, în afara armelor, sunt specifice regimului militar, iar tacticile folosite de sportivi în joc sunt reale, inspirate din misiunile militare.

Jucătorii de la clubul sportiv Airsoft D.T.M. Reșița  s-au echipat cu tot ce au nevoie pentru a da drumul jocurilor prin pădure. Vicepreședintele clubului explică de ce ar avea nevoie un sportiv pentru a putea intra în echipă și a ieși în teren alături de coechipieri și „dușmani”. „Echipamentul îl putem fabrica noi, iar la jocul urban se pot purta chiar și blugi. Cea mai ieftină replică de airsoft este de 100 de euro și poate să ajungă până la câteva mii. Un minimum cu care poți să începi este 200 de euro, armă, costum și ochelarii de protecție”, precizează Mihai Damian, vicepreședintele Airsoft D.T.M. Reșița.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636321411394″]

Întreaga idee ce a stat la baza deschiderii unui astfel de club sportiv în Reșița a fost dorința jucătorilor de Counter Strike în mediul virtual să participe la ceva real. Atrași de natură, ei au luat inițiativa unui astfel de joc ce se poate desfășura din martie până în noiembrie. Tocmai pentru că puțini sunt cei care știu câte ceva despre această activitate, sportivii de la D.T.M. Reșița au întâmpinat și câteva surprize. „La Reșița, locurile de joacă sunt în pădure, la kilometrul 8, acolo unde avem noi o locație. Au fost cazuri când am întâlnit oameni care au venit la cules de ciuperci și s-au speriat de noi, pentru că nu au știut și nici nu au înțeles despre ce este vorba”, a mai adăugat Mihai Damian.

Modul de organizare, după modelul airsoftului original, este asemeni unei armate adevărate. Armele sunt copii fidele după cele reale, cu singura diferență că sunt mai ușoare cu câteva sute de grame. Din planurile de viitor ale echipei reșițene fac parte competițiile la nivel european. „La anul vrem să reprezentăm și orașul, și județul la jocurile europene din Cehia. Dacă găsim înțelegere din partea unor sponsori, mergem. Practic, am avea nevoie doar de un microbuz pentru transport”, a povestit vicepreședintele clubului sportiv.

Comments

  1. Bocanci Armata Paza says:

    Buna ziua tuturor iubitori de AirSoft, echipa Start Equipment va recomanda http://www.bocanci-armata.ro