Alin Nica: „Mi-am asumat să fac demersuri ca în 2028 sau 2030 Timișoara să aibă infrastructura să găzduiască Campionatul European de Atletism Seniori”

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Președintele Consiliului Județean Timiș s-a angajat să facă demersurile pentru ca în cel mult 10 ani Timișoara să poată găzdui Campionatul European de Atletism Seniori. Declarația vine ca urmare a faptului că noul stadion care va fi realizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții va avea pistă de atletism. 

Alin Nica s-a întâlnit, în acest sens, cu președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea.

„În cadrul întâlnirii mi-am asumat să fac demersurile necesare pentru adaptarea documentației astfel încât, în 2028 sau în 2030, Timișoara să aibă infrastructura necesară găzduirii Campionatului European de Atletism Seniori. Aceste candidaturi se pregătesc cu 8-10 ani înainte și de aceea trebuie începute demersurile încă de pe acum.”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Potrivit șefului administrației județene, în luna mai se așteaptă finalizarea studiului de fezabilitate pentru noul stadion, iar în iulie – aprobarea finanțării în Guvern. Dacă aceste etape sunt îndeplinite, în toamnă ar putea începe demolarea actualei arene sportive, a mai precizat Alin Nica.

untitled design set 970x90 px

Autoritățile județene vor ca viitoarea arenă să fie neacoperită și cu un sistem de protecție al gazonului pentru atunci când acolo se vor organiza evenimente culturale sau de divertisment.

Noul stadion cu 32.000 de locuri costă între 100 și 110 milioane de euro. Din patru variante propuse de proiectant în studiul de prefezabilitate au fost selectate două care vor fi dezvoltate în cadrul studiului de fezabilitate. „Am solicitat ca proiectanții să își dea frâu liber imaginației, astfel încât obiectivul să fie reprezentativ, original din punct de vedere arhitectural și estetic și să respecte specificul local din punct de vedere cromatic.”, spunea Alin Nica în luna noiembrie a anului trecut.

CITEȘTE ȘI: Viitorul stadion de la Timișoara, operat de un privat specializat. Când spune noul șef de la CJT că ar fi putea fi funcțional

untitled design set 970x90 px