Alin Nica, după scandalul de la alegerile din PNL Timișoara: „Ludovic Orban nu mai este președintele meu PNL”

Alin Nica, presedintele CJ Timis. probabil candidat din partea Alianței Dreapta Unita
untitled design set 970x90 px

Alin Nica, liderul interimar al PNL Timiș, a precizat, astăzi, într-un mesaj postat pe Facebook, că nu-l mai consideră pe Ludovic Orban „președintele” lui PNL, după scandalul de sâmbătă din timpul alegerilor interne din PNL Timișoara.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și liderul interimar al PNL Timiș, a povestit, într-un mesaj postat pe Facebook, despre cum au decurs lucrurile sâmbătă, în timpul alegerilor interne pentru președinția PNL Timișoara, pe care le-a suspendat după un scandal imens.

M-am înscris în PNL pentru valorile pe care a fost întemeiat și am rămas pentru oamenii cu care am lucrat și pentru rezultatele frumoase ale muncii noastre. După ani de zile în care activitatea PNL Timiș a fost umbrită de derapajele unor lideri locali, în prima săptămână în care am ajuns să conduc filiala județeană, am început curățenia în interiorul organizației. Reacțiile ostile si virulente nu au întârziat să apară, iar micile găști de interese au început să vocifereze în surdină. Poate a fost o surpriză pentru unii că sunt hotărât să reconstruiesc pe bune și nu accept combinații. Cu Bucureștiul am avut o relație neutră pentru că sunt de părere că omul sfințește locul: ne-am descurcat singuri aici, fără lumină din capitală. Pot spune că lucrurile erau pe un făgaș al normalității atunci când alegerile interne pentru PNL Timișoara s-au transformat în scena unei manifestări de forță (fizică). În sală au fost instigate să intre aproximativ 200 de persoane fără drept de vot dar cu o mare dorință să se impună. Entuziaștii fără drept de vot au furat buletinele și ștampilele, inclusiv pe cea cu numele meu și au ocupat sala după ce am anunțat amânarea alegerilor. În incinta Filarmonicii au rămas să “voteze” persoane despre care nu știam nici măcar dacă au calitatea de membri PNL”, a afirmat Alin Nica.

De asemenea, liderul interimar al PNL Timiș a precizat că, sâmbătă, „culmea absurdului” a fost atinsă atunci când Adrian Oros, un apropiat al lui Ludovic Orban, președintele PNL, „și chiar însuși Orban au încurajat continuarea simulacrului de alegeri, cu 300 de persoane în sală, dintre care cine știe câți erau veniți din alte localități sau chiar din afara partidului. La alegeri ar fi trebuit să voteze 914 de membri legitimi, cuprinși într-un convocator și validați prin procedurile premergătoare”.

Totodată, Alin Nica a adăugat că își cere scuze membrilor PNL, simpatizanților partidului și orașului Timișoara pentru evenimentul de sâmbătă de la sala Capitol, pe care-l consideră o „pată neagră” pe obrazul PNL.

Nu am anticipat o confruntare fizică și am semnat contract cu o firmă de pază doar pentru asigurarea fluxului la intrare și pentru respectarea normelor de prevenire a răspândirii Covid-19. Nici prin cap nu mi-a trecut că, într-o țară democratică, în orașul Revoluției, 200 de oameni pot forța ușile și pot prelua nelegitim o conferință de alegeri. Evenimentul de la Filarmonica Timișoara va rămâne o pată neagră pe obrazul PNL. La fel ca recentele alegeri PNL de la Vaslui sau de la Pitești. În doar o săptămână, cu implicarea unor oameni de care mă dezic total, alegerile interne PNL s-au transformat într-o serie de bâlciuri violente”, a declarat Alin Nica.

În final, liderul interimar al PNL Timiș a mai adăugat „pentru că setea de putere personală nu poate justifica vreodată distrugerea unui partid, spun cu părere de rău că, după ziua de sâmbătă, Ludovic Orban nu mai este președintele meu PNL”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/