Primarul Timișoarei ar putea fi obligat să-și publice diplomele de studii și domiciliul

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, ar putea fi obligat să-și facă publice diplomele de studii, dar și domiciliul, în cazul în care două proiecte de hotărâre în acest sens vor fi votate de aleșii locali.

Consilierii locali din Timișoara vor avea pe masă, în următorul plen, două proiecte de hotărâre inedite, inițiate de alesul local Pro România Marius Craina. Primul dintre documente se referă la publicarea actelor de studii ale primarului, viceprimarilor, consilierilor personali ai acestora, precum și a angajaților care dețin funcții de conducere.

Se instituie în Primăria Timișoara obligativitatea ca primarul, viceprimarii, consilierii personali ai acestora și toți angajații cu funcții de conducere să-și publice pe site-ul oficial al primăriei fotocopii după următoarele acte de studii: diploma de bacalaureat; diploma de licență; diploma de master (dacă e cazul); diploma de doctor (dacă e cazul)”, se arată în proiectul de hotărâre.

În cazul în care proiectul va fi adoptat, cei vizați vor avea termen două săptămâni să facă publice diplomele de studii.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre propus de Marius Craina se referă la publicarea dovezii domiciliului aleșilor locali.

Se instituie pentru aleșii locali ai Municipiului Timișoara – primar și consilieri locali, inclusiv viceprimari, obligativitatea ca pe parcursul mandatului să aibă pe site-ul oficial al Primăriei Timișoara fotocopie după cartea de identitate sau după pagina de rigoare din pașaport în care să se vadă localitatea în care au curent domiciliul. În fotocopie, adresa în localitate, CNP – ul, datele actului de identitate și toate informațiile cu caracter personal vor fi acoperite. Termen de conformare: o săptămână de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri”, scrie în proiectul de hotărâre.

De mai multe ori, Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, a semnalat pe Facebook faptul că Dominic Fritz nu ar avea domiciliul în oraș, astfel că nu ar putea ocupa funcția de edil.