Un singur ofertant pentru proiectarea tehnică privind transformarea funicularului

Primăria Reșița a lansat licitația pentru elaborarea proiectului tehnic pentru trei obiective investiționale: reconversia funicularului, amenajarea a opt poduri pietonale peste Bârzava și a promenadei de pe malul drept al râului.

Fondurile pentru proiectare au fost aprobate de Agenția de Dezvoltare Regională Vest, urmând ca și realizarea propriu-zisă a lucrărilor să beneficieze de finanțare europeană, în ciclul financiar 2021-2027. „Proiectul funicular s-a scos la licitație. Avem un singur ofertant, este în evaluare și sperăm ca, în maximum o lună de zile, să semnăm contractul. S-a scos la licitație proiectul tehnic, însă nu doar pentru funicular, ci și pentru podurile pietonale și malul drept al Bârzavei. Se proiectează, este undeva pe la 600.000 de euro, sunt fonduri aprobate de ADR Vest, urmând ca după ce este gata proiectul să licităm și lucrările tot cu fonduri europene. Suntem cuprinși în planul de finanțare al ADR Vest pe 2021-2027 și s-au alocat niște resurse pe fișe de proiecte, în anticipare, ca să nu mai pierdem timpul.”, a declarat, într-o recentă conferință de presă, Ioan Popa, primarul Reșiței.

În același context, Popa a mai explicat că în planul de finanțare al ADR Vest pentru următorii cinci ani pentru municipiul Reșița au fost aprobate alte două proiecte. Este vorba despre alimentarea cu apă și introducerea rețelei de canalizare la Secu și amenajare piste de cicloturism pe valea Bârzavei până la Văliug, dar și despre reamenajări urbanistice interioare în Microraioanele II, III și IV.