Bisericile din Banat își dau mâna pentru renovarea Staționarului 2

Mitropolia Banatului, Episcopia Romano-Catolică de Timișoara și Episcopia Caransebeșului fac front comun și se implică în renovarea celui de-al doilea staționar al Spitalului Județean de Urgență Reșița, situat în spatele Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Noi lucrări stau să înceapă la Spitalul Județean de Urgență Reșița. La aproape o lună și jumătate de la demararea campaniei „Adoptă un salon”, conducerea celei mai mari unități medicale din Caraș-Severin anunță demararea lucrărilor de reabilitare a Staționarului 2. „Săptămâna trecută am purtat două discuții telefonice cu doi înalți prelați ai lumii creștine, cu I.P.S. Ioan, Mitropolit al Banatului, și Excelenta Sa József Pál, episcop romano-catolic al Timișoarei, pentru a le cere sprijinul în renovarea Staționarului 2. Ambii prelați au manifestat deschidere și promptitudine pentru spitalul nostru și nevoile sale, episcopul romano-catolic, un om care cu drag și suflet mare a păstorit ani mulți comunitatea romano-catolică a Reșiței, a făcut a doua zi o donație financiară substanțială pentru Staționarul 2, iar IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a venit astăzi (ieri – 5 iulie n.r.) la spital pentru a afla cum și cu ce poate ajuta unitatea sanitară. Alături de Mitropolitul Banatului s-au mai aflat P.O. Gheorghe Șuveți, protopop al Reșitei, și P.O. Cosma, protopop al Caransebeșului. Așa cum am stabilit telefonic, mitropolitul a fost să vadă personal acoperișul Staționarului 2, urcând astfel în podul clădirii. Evident, așa cum Biserica a făcut mereu pentru comunitate, ajutorul este cert: Mitropolia Banatului se va ocupa de renovarea acoperișului Staționarului 2.”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici.

Managerul SJUR mulțumește, de asemenea, tuturor factorilor implicați în renovarea Staționarului 3, proiect care se apropie de final, precum și Mitropoliei Banatului, Episcopiei Romano-Catolice de la Timișoara și Episcopiei Caransebeșului pentru susținerea lucrărilor care urmează să demareze la Staționarul 2. „Când dorința există, iar oamenii au sufletul mare, Dumnezeu face ca scopul, locul, fapta și ajutorul să se întâlnească, iar acest loc este Spitalul Județean de Urgență din Reșița, mai întâi Staționarul 3, iar acum Staționarul 2. Prețuire tuturor celor care prin fapta lor, aduc binele de care acest spital are nevoie pentru a rămâne în picioare pentru sănătatea noastră, a tuturor!”, a subliniat Stancovici.

leader board 728 x 90 px

La întâlnirea cu Mitropolitul Banatului de la spital au mai fost prezenți: directorul medical al SJUR, dr. Emil Bunda, dr. Paul Purea, președintele Consiliului de Administrație al unității medicale, și Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.