Raul Ambruș se declară noul președinte al PNL Timișoara, deși Alin Nica a decis suspendarea alegerilor: „Lucrările ședinței s-au desfășurat statutar”

Raul Ambruș a susținut, astăzi, o conferință de presă, din calitatea de președinte al PNL Timișoara, afirmând că alegerile de sâmbătă s-au desfășurat statutar, chiar dacă Alin Nica, liderul interimar al PNL Timiș, a decis suspendarea lor. Astăzi, la ora 18.00, are loc și o ședință a Biroului Politic Județean.

Vă reamintim că Alin Nica, liderul interimar al PNL Timiș, a decis să suspende alegerile interne din PNL Timișoara de sâmbătă, în cursa pentru șefia organizației fiind înscriși viceprimarul Cosmin Tabără și consilierul local Raul Ambruș. Asta după ce a izbucnit un scandal imens, aproximativ 200 de liberali nefiind lăsați să intre în sală pe motiv că nu ar avea drept de vot, de către agenți ai unei firme de pază contractată de conducerea PNL Timiș. După mai multe discuții, membrilor PNL li s-a permis accesul în sală, însă Alin Nica a decis suspendarea lor. Însă, simpatizanții lui Raul Ambruș au continuat alegerile, având și acordul președintelui PNL, Ludovic Orban. Astfel, Raul Ambruș a obținut 293 de voturi, iar Cosmin Tabără doar 15.

În aceste condiții, Raul Ambruș a organizat, astăzi, o conferință de presă, din calitatea de președinte al PNL Timișoara, afirmând că alegerile s-au desfășurat conform statutului partidului.

Din punctul meu de vedere, lucrările ședinței s-au desfășurat statutar, de la început până la sfârșit. Eu consider că alegerile de sâmbătă s-au încheiat statutar. Nu are niciun sens ca acest circ mediatic să fie întreținut pentru că, din punctul meu de vedere, un președinte responsabil nu întreține acest scandal, trebuie îngropată securea războiului, dacă există una”, a declarat Raul Ambruș.

Consilierul local a precizat că, astăzi, la ora 18.00, este programată o ședință a Biroului Politic Județean al PNL Timiș, în care se va discuta despre scandalul de sâmbătă.

În timpul ședinței eu o să aduc în discuție, în primul rând, aglomerația de la intrare, s-a permis accesul doar pe o singură poartă, în condițiile în care am avut 914 oameni pe convocator și s-a permis accesul lor doar între orele 09.00 și 10.00. Nu înțeleg cum au putut să ia decizia să țină ședința într-o sală cu 870 de locuri. Nimeni nu se aștepta să fim așteptați cu firma de pază acolo. Sunt membru PNL de 12 ani și niciunde nu am mai văzut așa ceva”, a adăugat Raul Ambruș.

Consilierul local a susținut că Biroul Politic Județean nu are dreptul să invalideze alegerile, ci că „se ia la cunoștință procesul verbal care s-a trimis de către comisia de numărare. Acest proces verbal se contestă și se judecă la Curtea de Arbitraj, la București. În cazul în care se invalidează, este un abuz și o depășire a prerogativelor BPJ-ului, dar pe care o să-l contestăm și noi”.

Raul Ambruș a mai afirmat că nu se teme că va fi exclus din partid, în condițiile în care nu s-ar putea realiza acest lucru. „Conform regulamentului și deciziilor de la București, pe perioada desfășurării alegerilor, adică până în 25 septembrie, nu se pot face radieri și nu se pot exclude oameni din partid. Nu au cum acum, statutar. Nu cred că aceasta este soluția, să dăm afară toți membrii. La un moment dat, se zvonea că am fi 22 de listă. Spiritele s-au inflamat pentru că nu erau lăsați să intre statutar în sală. Noi nu am venit să instigăm acolo, ci doar să ne exercităm dreptul de vot și nu înțeleg de ce au părăsit sala colegii. Alegerile sunt statutare pentru că au îndeplinit cvorumul și lumea și-a exercitat dreptul de vot conform prevederilor legale”, a explicat Raul Ambruș.

Consilierul local a adăugat că, din punctul său de vedere, de vină pentru că s-a ajuns în această situație este secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare, pentru că el a fost cel care a organizat alegerile interne de sâmbătă.

Mă aștept ca în ședința de astăzi să avem o discuție colegială, să punem cărțile pe masă, să vedem unde s-a greșit pentru ca în viitor să nu mai avem parte de astfel de momente care nu fac onoare PNL-ului”, a conchis Raul Ambruș.