Alin Nica, despre noua maternitate a CJT: „Încercăm să deblocăm situația administrativă în care se află”

Noua maternitate care ar trebui să se construiască lângă Spitalul Județean din Timișoara este în blocaj. Lipsește un aviz de mediu, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica. Contractul pentru proiectarea și execuția noului spital a fost semnat în iulie anul trecut, iar până în decembrie ar fi trebuit să fie gata proiectul tehnic. 

Banii pentru această nouă maternitate au fost atrași de CJT printr-un proiect transfrontalier România-Ungaria. Contractul semnat în iulie 2020 are o valoare de 28,5 milioane de lei. Maternitatea ar trebui să fie gata în 31 octombrie 2022.

„Maternitatea este un proiect câștigat de Consiliul Județean Timiș care se află în implementare. Încă trebuie să obținem avizele pentru începerea execuției efectivă în teren. Mai sunt încă niște opreliști de ordin administrativ. Săptămâna trecută am fost la Agenția Regională pentru Protecția Mediului unde acest proiect are de obținut un aviz pentru a debloca lucrurile și pentru a trece mai repede la faza de semnare a ordinului de începere a lucrărilor. Încercăm să deblocăm situația administrativă în care se află.”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

leader board 728 x 90 px

În noua unitate medicală ar urma să fie mutată Clinica Bega din Timișoara. Suprafața noii construcții va fi, potrivit contractului, de 5.000 mp. Noul spital este prevăzut cu terapie intensivă, compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică, săli de naşteri, bloc operator şi camere de gardă.

CITEȘTE ȘI: Timişoara va avea o nouă maternitate. A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor