Urmărire cu focuri de armă, în apropiere de Timișoara. Fugarul este un urmărit internațional

Polițiștii timișeni au fost nevoiți să își folosească armamentul din dotare, luni seară, după ce un șofer nu a oprit la semnalele lor. Acesta este un bărbat dat în urmărire generală, după ce s-a sustras de la o pedeapsă cu închisoarea pentru furt și infracțiuni la regimul circulației.  

Totul a pornit de la o verificare pe care polițiștii au vrut să o facă unei mașini care circula pe strada Iuliu Maniu din Timișoara. Cum șoferul nu a oprit la semnalele agenților, aceștia au pornit în urmărirea autoturismului.

În încercarea de a-l determina să oprească, polițiștii au tras mai multe focuri de armă. Ulterior, au găsit mașina abandonată pe un câmp între localitățile Săcălaz și Beregsău Mare. După verificarea mașinii au identificat și șoferul: un bărbat condamnat la doi ani de închisoare pentru furt și alte infracțiuni la Codul Rutier.

leader board 728 x 90 px

Până la această oră, polițiștii nu au reușit să îl prindă pe fugar.

UPDATE Ora 12.00. Precizările IPJ Timiș

Polițiștii spun că în autoturismul urmărit se aflau un șofer și un pasager. Ambii au reușit să fugă și au abandonat mașina pe un teren viran între localitățile Săcălaz și Beregsău Mare.

„Ulterior, în urma uzului de armă, pasagerul din autoturism a fost rănit, prezentându-se la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Totodată, din verificările efectuate în baza de date s-a constatat faptul că șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 23 de ani, avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru infracțiuni săvârșite la regimul circulației și furt. Polițiștii în continuare efectuează verificări în vederea depistării și tragerii la răspundere a acestuia.”, se arată în comunicatul IPJ Timiș.

În urma evenimentului a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

UPDATE 2 Ora 18.00

Șoferul fugar a fost prins de polițiști în cartierul Dâmbovița din Timișoara și va fi dus la audieri. Pentru ispășirea pedepsei cu închisoarea, bărbatul va fi încarcerat în penitenciar. Va fi însă cercetat și pentru vătămare corporală din culpă.