Alin Nica, despre excluderea consilierului județean Călin Roman din PNL Timiș: „Teoretic, organizația locală poate veni cu o propunere, dar știm că acest lucru nu este posibil din afinități personale”

Alin Nica, presedintele CJ Timis. probabil candidat din partea Alianței Dreapta Unita
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Propunerea de excludere din rândurile PNL a consilierului județean Călin Roman nu vine de la organizația din care face parte, ci de la Biroul Politic Județean, a anunțat președintele interimar al liberalilor timișeni. Inițial, Alin Nica vorbea de o procedură complicată pe care trebuie să o ducă în partid, în contextul în care șeful organizației PNL Deta, din care provine Călin Roman, este tatăl acestuia, primarul Petru Roman.  

La mijlocul lunii octombrie, Alin Nica explica ce luptă va trebui să ducă în PNL pentru a-i putea exclude din partid pe Călin Roman și pe Alin Popoviciu, ambii consilieri județeni.

„(…) Procedura statutară e un pic mai lungă. Presupune ca organizația locală în care este membru să îl excludă, iar abia apoi noi trebuie să validăm decizia în BPJ.”, declara Alin Nica în 19 octombrie. În plus, spunea el: „Vă închipuiți că este o procedură complicată și o luptă pe care va trebui să o duc în PNL. PNL este un partid de 145 de ani. (…) și monumentele istorice – ca să le reabilitezi costă mult mai mult decât să construiești o casă nouă și lupta pe care eu o am de dus în acest monument istoric al politicii românești este mult mai grea.”

Biroul Politic Județean al PNL Timiș a decis însă recent, prin vot, excluderea lui Călin Roman, a lui Alin Popoviciu și a lui Ionuț Nasleu din partid. Roman provine din PNL Deta, organizație condusă de tatăl său, Petru Roman, care este și primar, în timp ce Nasleu și Popoviciu sunt membri ai PNL Timișoara. Procedural, urmează ca forul Comitetul Director Județean PNL Timiș să ia o decizie.

CITEȘTE ȘI: Nica demarează săptămâna aceasta procedurile pentru excluderea lui Popoviciu, Roman și Nasleu din PNL

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

„Conform statutului, pentru cei care au funcții la nivel județean forul decident care face propunerea către Colegiul Director Județean este BPJ. Nu mai este organizația locală cea care propune, pentru că pentru consilierii județeni și cei care au funcții este Biroul Politic Județean. Dacă nu are funcție la nivel județean, atunci este organizația locală care hotărăște excluderea. Teoretic și organizația locală poate să vină cu o propunere către BPJ, dar știm că acest lucru nu e posibil din afinități personale.”, a declarat, de această dată, Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Noul CJ Timiș se întregește cu ultimii cinci aleși. Deocamdată nu se aleg vicepreședinții

Nica invocă art. 28 din Statutul PNL. Potrivit acestuia, „sancționarea membrilor ce ocupă funcții la nivel județean, în interiorul sau în afara partidului, alese sau numite, se hotărăște de către BPJ (…), respectiv de către CDJ, la propunerea BPJ sau a organismelor ierarhic superioare, pentru sancțiunile prevăzute la (…)”.

Există mai multe căi de atac la deciziile de acest gen luate în forurile de partid. Cei trei vor fi declarați oficial excluși din PNL după epuizarea tuturor acestor căi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/