Căi deschise spre lectură într-o localitate timișeană, grație unor tineri implicați în viața comunității

Șase tineri din comuna timișeană Jamu Mare și-au adunat forțele și s-au gândit să ofere comunității un spațiu ideal pentru a-și satisface setea de lectură. Astfel, un spațiu creativ, util și dotat corespunzător s-a transformat într-o bibliotecă modernă, unde oamenii pot veni să citească și să participe la activități culturale.

Tinerii au au fost ajutați în demersul lor de Werner Wolff, președintele Clubului Rotary Cetate Timișoara. Un spațiu de 70 metri pătrați a fost reabilitat cu ajutorul voluntarilor locali și cu materiale donate de clubul timișean. Apoi a venit mobilierul și cărțile din donații, iar spațiul a prins viață.

 

Un spațiu de 70 mp deschis pentru acțiuni culturale

Noua bibliotecă va găzdui un club de lectură pentru copii și adolescenți, activități teatrale și de dramaturgie făcute după personajele din cărțile citite și jocuri recreative de petrecere a timpului liber.

În plus, copiii care vor trece pragul bibliotecii au la dispoziție 10 tablete pe care le pot folosi în această perioadă, fie pentru școală, fie pentru alte activități. Clubul Rotary Cetate Timișoara a realizat și o listă cu elevii și preșcolarii din localitate care nu dispun de tablete. Astfel, 20 de copii vor primi în curând echipamentele necesare.