Alianța cu PRO România naște nemulțumiri în rândul social-democraților. Pesediștii excluși din partid nu au ce căuta în funcții-cheie!

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

După scandalurile care au zguduit Consiliul Județean Caraș-Severin odată cu excluderea a cinci aleși din PSD pentru că s-ar fi arătat susținători ai PRO România sau pur și simplu au ieșit din cuvântul conducerii de la acea vreme, unii social-democrați au rămas cu răni nevindecate și nu pot trece peste trădarea anumitor colegi, așa că nici nu iau în calcul plasarea lor în funcții esențiale, acum din partea PRO România. 

Flavius Nedelcea, Gabriel Dinu, Lenuța Ciurel, Victor Tiugan și Nicolae Gubandru au contestat decizia luată de colegii lor prin care au fost excluși din rândul social-democraților în urmă cu aproape un an. Multe voci au spus atunci că decizia i-a aparținut exclusiv Luminiței Jivan, care ar fi condus organizația cu o mână de fier și n-ar fi putut să treacă peste faptul că unii colegi au ales să meargă (măcar cu sufletul) spre PRO România, adică tocmai spre Ion Mocioalcă.

Acum, în contextul în care s-a bătut palma în privința unei alianțe PSD – PRO România – ALDE, apar nemulțumirile. O voce destul de puternică vine de la Oțelu Roșu. Primarul Luca Mălăiescu, cel care are și funcția de președinte executiv al PSD Caraș-Severin, nu vede cu ochi buni alianța cu „trădătorii”, dacă aceștia ar ocupa funcții importante în viitor. Asta deși este de părere că excluderea celor 5 din partid a fost o decizie precipitată, considerând că ar fi fost necesare discuții directe cu cei în cauză, lucru pe care, se pare, Luminița Jivan nici nu l-a luat în calcul. „Din păcate, nu s-au mai purtat asemenea discuții, s-au luat niște decizii și cu siguranță tot ce s-a întâmplat atunci a afectat foarte mult parcursul organizației în viitor”.

O mare bilă neagră în cazul celor 5, spune Luca Mălăiescu, a fost dată în momentul în care s-a votat bugetul. Vă reamintim că atunci consilierul exclus din PSD, Gabriel Dinu, a făcut un amendament prin care s-au redirecționat sume importante spre primăriile PNL, în detrimentul celor social-democrate. „Viitorul ne-a arătat că atunci când s-a făcut bugetul județului Caraș-Severin, când președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a creionat bugetul, împărțirea banilor ținând cont de solicitările UAT-urilor, cei 5 «crai mari de la Răsărit» care datorită voturilor de la Oțelu Roșu, de la toți primarii din județ și organizațiile din județ (n.r. au ajuns membri ai Consiliului Județean), au luat decizia să facă ei un amendament și să taie din acei bani, repet, moral din punctul meu de vedere au fost zero barat. Pentru că ei au ajuns în Consiliul Județean (și foștii colegi consilieri județeni, și actualul vicepreședinte Flavius Nedelcea) datorită nouă, tuturor organizațiilor PSD din județul Caraș-Severin. Deci acel gest nu l-am putut înțelege și nu îl voi putea înțelege niciodată”.

Tocmai acel gest, la care se adaugă și neimplicarea în campania pentru europarlamentare sau derapajele spre PRO România l-au făcut pe Luca Mălăiescu să spună răspicat că el nu poate susține o alianță cu partidul lui Ion Mocioalcă, în formula în care cei care au trădat partidul ar fi plasați în funcții-cheie. „Domnul deputat clar că este un politician mai vechi, mai cu experiență, hai să punem experiența totuși în ghilimele. Dar sunt bariere care se pot depăși într-adevăr în politică pentru că și eu sunt de 20 de ani membru PSD, dar principiile mele, educația pe care am primit-o de la părinții mei nu mă lasă să trec anumite bariere, nu le voi trece. Am primit o educație de la părinți, am niște principii ale mele și nu le voi trece niciodată, nu le pot depăși efectiv. (…) Acum ajungem la alianțe. Dacă vom face această alianță și pe lista de Consiliu Județean, pe lângă colegii noștri din PSD, îi vom vedea pe unul dintre ei, eu nu o să pot să susțin sau să votez.”, a subliniat Luca Mălăiescu.

Președintele executiv al PSD Caraș-Severin admite că a avut o discuție cu Ion Mocioalcă și Silviu Hurduzeu înainte de a se parafa înțelegerea. Iar condițiile puse nu i-au convenit deloc. „PRO România a cerut un viceprimar în cazul alianței. Nu voi fi de acord niciodată cu lucrul acesta pentru că eu îmi respect promisiunile față de cetățeni și față de partid și colegii din Primăria Oțelu Roșu. Eu îmi doresc în viitorul mandat să îl am viceprimar în continuare pe Goja Grigore și nu am cum să accept această cerință a celor de la PRO România. Dacă sunt de acord cu ce spun eu sau nu sunt vom vedea. Dar sub nicio formă nu voi accepta să cedez viceprimar la PRO România.”, a spus ferm primarul de pe Valea Bistrei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/