„La Moldova Nouă se joacă postul de primar. Chisăliţă este o structură bine garnisită, dar nu putem să anulăm şansele pe care le are Torma”

Dacă în zona Văii Carașului câștigarea primăriei Oravița de către liberali pare o misiune destul de grea, primarul Dumitru Ursu plecând în bătălia electorală pentru încă un mandat cu un oarecare avantaj în fața celorlalți competitori, în orașul de la malul Dunării, competiția pentru scaunul de edil-șef, cea dintre liberalul Ion Chisăliță, fost primar la Moldova Nouă, și primarul în funcție, Adrian Torma, pare că va pleca de la egal la egal, după cum dă de înțeles șeful administrației publice locale din Berliște, Nicolae Orăvicean.

„La Moldova Nouă se joacă postul de primar. Am înțeles că a fost validat domnul Chisăliță pentru a candida din partea PNL-ului. Eu îl cunosc destul de bine pe domnul Chisăliță. Este o structură cu expertiză în spate, o structură bine garnisită, o structură mai echilibrată. Nu știu. Probabil că își va face un mesaj suficient de credibil către alegătorii din Moldova Nouă, acolo unde lucrurile sunt deschise. Nu putem nici să anulăm șansele pe care le are Torma, eforturile pe care le-a depus. El este un pic mai bătăios, este, așa, mai cu vervă. Sigur că și lui îi lipsește maturitatea politică sau cel puțin i-a lipsit în anumite faze.”, a explicat Nicolae Orăvicean pentru expressdebanat.ro.

 

Deși are încredere că variantele alese de Partidul Național Liberal pentru zona Oravița – Doru Novăcescu – și pentru zona Moldova Nouă – Ion Chisăliță – vor încerca să scoată un rezultat notabil în cadrul alegerilor locale din acest an, edilul-șef din Berliște rămâne totuşi reticent vizavi de șansele ca partidul din care provine să dețină monopolul în cadrul celor două UAT-uri pentru următorii patru ani: „Zona Oravița și zona Moldova Nouă nu sunt zone, din păcate, în care PNL-ul să fie, așa, prea vizibil”.