Alexa s-a dat în spectacol: „Caransebeşul trăieşte datorită mie ce trăieşte astăzi!”

Antrenorul lui Poli a tremurat serios înainte şi pe durata partidei cu FC Caransebeş, echipă care a revenit după 30 de ani în eşalonul secund al fotbalului românesc şi datorită lui.

Rezultatele foarte bune ale gugulanilor şi cele mai puţin satisfăcătoare ale alb-violeţilor din startul sezonului au pus o presiune foarte mare pe umerii lui Dan Alexa, despre care se auzea că ar putea fi demis dacă alb-violeţii nu-şi revin în cel mai scurt timp posibil. De aici au plecat declaraţiile antrenorului lui Poli, care a spus ironic, cu câteva zile înaintea partidei, că FC Caransebeş şi-a schimbat obiectivul tocmai înaintea confruntării de pe Bega, că nu se mai mulţumeşte cu menţirea în Liga a II-a, ci că atacă promovarea.

Ieri bălării, azi costume!

Alexa a continuat în aceeaşi notă şi înainte cu o oră de meci, în zona vestiarelor, unde i-a ironizat pe unii dintre oficialii lui FC Caransebeş, dar şi pe o parte dintre jucători. ,,Acum un an era iarba de un metru la Caransebeş, nu eraţi pe acolo! Acum vă place, Liga a II-a, sunteţi toţi la costum, aveţi stadion, lume la meci! Ce trăiţi voi e datorită mie!”, a strigat Alexa în gura mare. Managerul Boiangiu şi preşedintele Popovici, principalii vizaţi, au încercat să-l liniştească şi l-au invitat să nu se mai dea în spectacol în faţa tututor, sugerându-i o discuţie între patru ochi. Schimburile de replici au devenit mult mai dure în timpul jocului, mai ales după bucuria uriaşă a gugulanilor ca urmare a golului egalizator reuşit de Săulescu.

Strategia presiunii

Alexa nu s-a relaxat nici la conferinţa de presă. ,,A fost un joc controlat de noi de la un capăt la altul, cu foarte multe ocazii, cu un ritm bun. Păcătuim din păcate la finalizare. A fost un meci spectaculos. Felicit echipa din Caransebeş pentru că a muncit foarte mult, dar noi am meritat victoria”, a declarat antrenorul echipei Viola. Dan Alexa a explicat apoi declaraţiile făcute înainte de meci. „Am vrut să pun şi puţină presiune pe ei, ştiam că au jucători tineri care nu fac faţă presiunii. Felicitări lor, au o echipă muncitoare, care sigur va fi în primele şase. Felicit primarul, felicit managerul, dar Poli Timişoara a fost net, net superioară. Ei tot ce trăiesc acum trăiesc datorită mie. Acum un an era iarbă de un metru pe teren. Împreună cu domnul primar şi cu Sorin Boiangiu, eu fiind jucător în Cipru, legat de Caransebeş, am pus proiectul ăsta pe picioare. Caransebeşul trăieşte şi datorită mie ce trăieşte astăzi!”, a mai spus Alexa.

„Noi nu jucăm pentru banii nimănui!”

Sorin Bălu începe să confirme tot mai des că este genul de antrenor pe care îl întâlnim atât de rar în fotbalul românesc. Nicio vorbă despre arbitraj, deşi ar fi putut comenta destule, obiectiv, realist şi fair-play cu toată lumea. „A fost un joc tipic de campionat, cu Poli foarte bună în prima repriză, când ne-a pus foarte tare în dificultate. Din punctul meu de vedere, am fost dominaţi net de Poli, în repriza a doua însă am echilibrat jocul şi am egalat norocos, însă norocul face parte din sport. Suntem încă o echipă nu foarte mare, în formare, am dat dovadă de naivitate, nu-mi vine să cred că am luat gol imediat după ce am egalat, însă echipa noastră şi-a câştigat respectul oamenilor. Nu am venit la Timişoara să dăm meciul, FC Caransebeş nu dă meciul nimănui, jucăm doar pentru banii noştri, mulţi sau puţini, asta e problema noastră. Noi nu jucăm pentru banii nimănui, nici pentru ai lui Poli, nici pentru ai lui Vâlcea, nici pentru ai lui Olt, nici pentru ai altei echipe. Jucăm doar pentru banii lui FC Caransebeș și atât! Toată lumea spunea că venim să dăm meciul. Iată că am venit și am fost la două minute de a lua un punct. Am venit să jucăm, nu am venit la Timişoara să o încurcăm pe Poli sau să-i ajutăm pe alţii”, a declarat Bălu, răspunzând celor care anticipau o victorie sigură a gazdelor, bazându-se pe legătura dintre Dan Alexa şi Caransebeş.

Gugulanii au plecat foarte supăraţi de la Timişoara şi i-au promis lui Dan Alexa că va avea viaţă foarte grea acasă, la Caransebeş, în retur!

Comments

 1. Petre says:

  Asa e….. Asta-i adevarul!! Fără el, eram in C!!

 2. eu says:

  respect Dan Alexa

 3. LuxPhotoFuchs says:

  Din cele peste 200 de poze “mitraliate” şi postate n-am văzut decât 3 sau 4 cu caransebeşenii îm posesia mingii!!!!! Oare Dan Alexa a întâlnit doar JALOANE în meciul cu echipa oraşului său natal?

 4. Frantz says:

  Tot respectul pentru Dan!! Fără el ,acum jucam cu Buchinul

 5. liviu says:

  nu am nici un respect pentru asta….ce daca a ajutat la aceasta echipa….inseamna ca acum trebuia sa se predea?oricum poli promoveaza …cartile sunt facute demult…rusinica

 6. liviu says:

  domnule LuxPhotoFuchs caransebesenii au jucat in galben….va rog sa mai studiati o data pozele de mai sus…..sau nu cunoasteti culorile???in majoritatea pozelor mingea e la caransebeseni….va rugam nu mai postati bazaconii…ati imbatranit…gata

 7. Fane says:

  Asa suntem noi ca neam, pe aia de ne ajuta,ii dam in cap!! Respect Alexa pt ce-ai facut pentru noi… !!