Copiii au „Verde la educație pentru circulație”!

Cea mai amplă campanie de educație rutieră, sprijinită de Poliția Rutieră Română, dar organizată de retailerul LIDL – „Verde la educaţie pentru circulaţie”, îi învață mâine pe copii cum pot să devină pietoni responsabili.

Sâmbătă, 20 septembrie, timp de două ore, de la 10.00 la 12.00, „în toate parcările supermarketurilor Lidl din județ vor avea loc activități în cadrul campaniei «Verde la educație pentru circulație »”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin. La activități sunt prezenți polițiștii rutieri care îi vor angrena pe copii în discuții interactive. Grupul țintă sunt copiii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani.

Continuăm campania de responsabilizare a copiilor, dar şi a părinţilor deopotrivă, pentru a trage un semnal de alarmă asupra riscului la care sunt expuşi cei mici atunci când circulă singuri pe stradă, fără a cunoaşte regulile de circulaţie. Faptul că în acest an numărul accidentelor rutiere în care au fost implicați copii a scăzut ne demonstrează că eforturile noastre pot aduce rezultate încurajatoare. Toţi cei care doresc să participe la acest curs interactiv, susținut de către reprezentanții Poliției Rutiere Române, sunt aşteptaţi în parcarea oricărui magazin Lidl din țară, pe 20 septembrie, de la ora 10:00.”, a declarat PR Manager Lidl România, Georgiana Tugearu.

„Apreciem inițiativa Lidl România, pe care continuăm să o sprijinim și în acest an. Pentru Poliția Română, prevenirea accidentelor rutiere este o prioritate. Considerăm că este necesar ca orice copil să înveţe şi să respecte regulile de circulaţie, pentru a preîntâmpina situații nefericite. Sperăm ca acest proiect să-i ajute atât pe copii, cât şi pe părinţi să conștientizeze importanța semnelor de circulație.”, spun reprezentanţii Poliției Rutiere Române în comunicatul remis presei de organizatori.

Potrivit unei statistici naționale, în primele opt luni ale acestui an s-au înregistrat 288 accidente, în urma cărora a rezultat decesul a 30 de copii și rănirea gravă a altor 261, comparativ cu 319 accidente înregistrate în 2013 în aceeași perioadă.

În Caraș-Severin, statistica primelor opt luni ale anului înregistrează 47 de accidente rutiere în care au fost implicați minori de până la 18 ani. Patru copii au decedat, 29 au suferit răni grave și 72 au fost răniți ușor. Dintre cele 47 de accidente, 11 au fost cu vinovăția minorilor, patru copii fiind grav răniți și alți 7 suferind răni ușoare. Șapte dintre accidente s-au produs ca urmare a unor traversări neregulamentare sau deplasări pe carosabil, la fel de neregulamentare, am aflat de la purtătorul de cuvânt al IPJ CAraș-Severin, Ancuța Cărbunaru.

verde la circulatie, cu lidl

Foto: www.lidl.ro/ro/2569.htm