Aleșii Caransebeșului au tranșat problemele urbei în cadrul ședinței de consiliu local

Ultima ședință de lucru ordinară a actualului consiliu local al municipiului Caransebeș a avut loc în sala festivă a primăriei municipiului.

Aleșii locali au aprobat cu această ocazie proiectele câștigătoare la procedura de selecție pentru finanțarea proiectelor depuse în condițiile legii 350 din 2015 privind regimul finanțărilor din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general. Printre acestea se numără editarea unei cărți scrise de către renumitul sculptor Bata Marianov în sumă de 3000 de lei și proiectul de revigorare a șahului în Caransebeș inițiat de Asociația Județeană de Șah. De asemenea, s-a aprobat ca din pădurea municipiului să se efectueze doar tăieri pentru soluționarea cererilor veteranilor de război și pentru nevoile instituțiilor și serviciilor publice subordonate consiliului local. În rest, în ultimii 12 ani nu s-au efectuat tăieri din pădurea orașului, a specificat primarul Marcel Vela.

Dorim ca pădurea municipiului Caransebeș din zonele Teiuș și Jupa, în suprafață de aproape 400 de ha, să rămână a orașului, printr-o administrare care să protejeze zona verde a urbei și animalele din pădure, pentru a avea un aer curat și să prețuim și să ocrotim natura”, a menționat edilul orașului de pe Timiș și Sebeș.

Aleșii urbei au mai aprobat și realizarea lucrărilor pentru rețelele de execuție de apă și canalizare, racorduri la rețeaua de energie electrică, branșament la rețeaua de gaz și rețeaua de termoficare și apă caldă menajeră la campusul școlar al Colegiului Național CD Loga, lucrări care se află aproape de final.