Alertă de E.coli în Caraș-Severin! De această dată, într-un restaurant!

Este din nou alertă în județul Caraș-Severin, după ce s-a descoperit un nou lot de carne de mici infestată cu E.coli. De această dată, într-un restaurant.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin au intrat în alertă după ce s-a descoperit virusul E.coli în pasta de mici de la un restaurant din județ. Este vorba despre o cantitate de 6 kg. Totul a ieșit la iveală în urma unui control efectuat la nivel național, iar testele din Caraș-Severin au confirmat prezența bacteriei, județul înscriindu-se astfel pe listă împreună cu alte 7 județe din țară.

Reprezentanții DSVSA Caraș-Severin s-au deplasat imediat la restaurantul cu pricina pentru a demara o anchetă. Astfel s-a ajuns și la unitatea producătoare, acolo unde alte 72 de kg de carne din același lot au fost retrase. Este vorba despre 52 kg carne materie primă și 20 kg de pastă de mici, amestec vită și porc. La controlul inspectorilor cărășeni, cele 6 kg de carne nu se mai aflau în restaurantul în cauză. Și asta pentru că termenul de valabilitate era depășit. „La data primirii buletinului de analiză, acel lot din care s-a recoltat pasta de mici pentru analize era expirată. Deci nu mai era pe piață. A fost produs în 22 august 2016 și în 24 august 2016 a expirat. Buletinul de analiză a fost emis în 1 septembrie 2016”, explică purtătorul de cuvânt al DSVSA Caraș-Severin, Pavel Borchescu.

leader board 728 x 90 px

„Ca măsuri, s-a dispus revizuirea listei de furnizori materie primă către unitate, o reinstruire a personalului cu privire la bune practici de igienă și de producție și revizuirea procedurilor de igienă și trasabilitate. După care a fost notificat județul din care provine materia primă. S-a aplicat și o sancțiune contravențională la unitatea producătoare în valoare de 2.000 de lei”, a mai declarat Pavel Borchescu pentru Express de Banat. În ceea ce privește restaurantul din Caraș-Severin, nu au fost găsite nereguli de altă natură, dar inspectorii DSVSA au cerut o atenție sporită la prepararea și prelucrarea cărnii de vită și oaie.

Reprezentanții DSVSA au refuzat să furnizeze informații privind denumirea restaurantului sau localitatea în care acesta funcționează.

În luna august, alte 6 kg de carne de mici infestată cu E.coli a fost depistată într-un supermarket din Caraș-Severin. Se pare că nu este vorba însă despre același producător.

Programul de supraveghere la nivel național va continua până în 31 decembrie 2016.

CITEȘTE ȘI:

ȘOCANT. Carne de mici infestată cu E.coli în Caraș-Severin!