ȘOCANT. Carne de mici infestată cu E.coli în Caraș-Severin!

Un supermarket din Caraș-Severin le-a vândut oamenilor carne de mici cu E.coli! Inspectorii DSVSA au intrat în alertă după ce au descoperit mai multe kilograme de carne infestată.

În urma unor controale efectuate în perioada 25.07.2016 – 05.08.2016, „a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la o probă prelevată din mici din amestec de carne de vită şi oaie. Ca urmare, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, a efectuat un control oficial la unitatea care a comercializat acest produs și a dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control”, se arată în raportul ANSVSA.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin au descoperit 6 kilograme de carne de mici infestată cu E.coli! Potrivit directorului executiv adjunct, Dorin Imbrea, producătorul nu este din județul Caraș-Severin, iar în momentul în care produsul a fost cumpărat de supermarket, avea toate avizele necesare: „Produsul a fost achiziționat cu documente sanitar-veterinare însoțitoare, declarație de conformitate și s-au verificat condițiile la nivelul supermarketului respectiv privind depozitarea, condițiile de depozitare, comercializarea produselor și nu au fost identificate neconformități”.

În momentul în care buletinul de analiză a ajuns pe mâna celor de la DSVSA Caraș-Severin, carnea nu a mai fost de găsit. Termenul de valabilitate expirase deja, însă inspectorii nu au putut găsi produsul nicăieri: nici la comercializare, dar nici ca fiind retras.

Directorul executiv adjunct al DSVSA Caraș-Severin, Dorin Imbrea, a refuzat să dea informații despre supermarketul în cauză: „Nu vă pot spune, întrucât, conform dispozițiilor la nivel de autoritate, se păstrează confidențialitatea referitor la firmă”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/