UPDATE/FOTO. Alegeri PSD în Caraș-Severin. Peste 10.000 de membri sunt așteptați la urne!

Social-democrații cărășeni, asemenea celor din toată țara, își aleg astăzi președintele la nivel național. În județ sunt 92 de secții de votare, iar până la orele prânzului aproape jumătate dintre membri se prezentaseră deja la urne.

Pe buletinul de vot figurează un singur nume, cel al lui Liviu Dragnea, în prezent președinte interimar al PSD, iar opțiunea alegătorilor este simplă: „DA” sau „NU”. Prin urmare, surprize pentru susținerea unuia sau a altuia dintre candidați nu există. Modalitatea în care se stabilește noul președinte este o premieră pentru social-democrați. Potrivit noului statut, acesta trebuie să fie votat de jumătate plus unu dintre membrii prezenți la urne, urmând ca ulterior să fie validat pe funcție în Congresul PSD.

Scrutinul intern de alegeri se desfășoară fără incidente în județ, dar nici cu mare aglomerație, deși prezența raportată este destul de ridicată. La Reșița sunt amenajate trei secții electorale, dintre care una e amplasată în zona Victoria, iar alte două la sediul PSD.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157659297947390″]

„Până la această oră (N.R. 12.00), 4.218 cărășeni, membri ai PSD, și-au exprimat opțiunea în ceea ce privește alegerea președintele partidului. În total, sunt așteptați la urne 10.200. La Reșița, avem 1.600 de votanți, iar cei mai mulți dintre aceștia locuiesc în cartierul Govândari, 1.200. Oamenii vin și votează, nu știm rezultate acum, pentru că votul e secret. La ora 20.00 se închid urnele, nu au fost incidente, dar vă pot spune că avem localități în care s-a încheiat procesul de votare, cum ar fi Pojejena și Ciudanovița. Raportare de încheiere mai avem și pentru localitățile Slatina Timiș și Păltiniș, a declarat Nicolae Ștefănescu, vicepreședintele PSD Caraș-Severin, care este și președintele Comisiei Electorale formate pentru alegerile de astăzi.

UPDATE – În Caraș-Severin scrutinul electoral s-a încheiat, iar voturile membrilor PSD au fost deja contorizate. La urne s-au prezentat 98,15 la sută dintre cei peste 10.000 de alegători. 99,3 procente au pus ștampila pe DA și l-au mandatat pe Dragnea să le conducă partidul.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

Comments

  1. Apoliticu' says:

    Nostalgia unanimitatii, de fapt nu este nostalgie este prezent 🙂 Se poate totusi observa o usoara sfiala, nu cumva sa fie bas 100%,merge si un “nouasopt”, “nouasnoua”. Inainte, cu pieptul in vant spre nebanuitoare succes! 🙂

  2. Cetățeanul says:

    Cu adevărat un partid democrat!Și în Coreea de Nord Kim Jong Un câștigă alegerile cu 98%…Nu o să dispară niciodată spiritul comunist,din păcate…

  3. Podsekalnikov says:

    :))) ..escu reales la …-lea congres s.a.m.d. Stati dreacu acasa va alegeti viitorii arestati de DNA. Parol!