Ajutor din partea Primăriei Moldova Nouă pentru firmele care și-au suspendat activitatea

Consilierii locali de la malul Dunării au hotărât, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de la sfârșitul lunii martie, să vină în sprijinul firmelor care și-au suspendat activitatea datorită situației în care se află actualmente România.

Proiectul de hotărâre privind „suspendarea obligației de plată a chiriei pentru spațiile cu altă destinație decât cea de locuință, boxă de lemne, magazie, precum și pentru terenurile închiriate, pe care au fost edificate astfel de spații sau terase, aflate în proprietatea orașului Moldova Nouă, de către operatorii economici a căror activitate este suspendată în baza Ordonanței Militare nr. 1/2020 și a Ordonanței Militare nr. 2/2020” a avut sorți de izbândă, politicienii dovedindu-și astfel interesul în sprijinirea mediului de afaceri local.

„Toate persoanele care au, pentru activități comerciale, închiriate, de la primărie, clădiri sau terenuri (terasele sezoniere sau terasele pe întreg anul) vor avea posibilitatea să fie scutite, pe perioada stării de urgență, de chiria către primăria Moldova Nouă. Nu este un ajutor foarte mare, dar este un ajutor care cred că e binevenit și este o dovadă și o formă de respect față de operatorii economici care, unii dintre ei, și-au închis activitățile, conform ordonanțelor militare, ori și-au restrâns foarte mult activitatea prin lipsa clienților.”, a explicat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Referitor la ce trebuie să facă operatorii economici pentru a fi scutiți de plata chiriilor, edilul-șef a ținut să sublinieze: „Operatorii economici trebuie să facă o solicitare către primărie în acest sens, însă și noi îi vom informa cu privire la această posibilitate”.