Agora cărăşeană este altceva! Frunzăverde nu a plagiat!

Directorul TMK Reşiţa, Ioan Romulus, garantează că teza de doctorat a Doinei Fruzăverde este autentică, o lucrare foarte muncită, nu rezultatul unui furt intelectual, așa cum suspectează Pavel Aghescu, președintele societăţii civile „Agora cărăşeană“.

Romulus a declarat pentru colegii de la caon.ro că a fost coleg cu Doina Frunzăverde, că a asistat la susținerea tezei de doctorat de către aceasta și că a redactat la acea vreme chiar și o recomandare pentru actualul președinte al Senatului Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. Intervenția directorului TMK are loc la câteva zile după ce Pavel Aghescu a reclamat public că teza Doinei Frunzăverde ar putea reprezenta de fapt un plagiat. Considerând că este încolțită în mod injust, Ioan Romulus a dorit să risipească orice îndoială.

În spaţiul public, în ultima vreme, au apărut diverse discuţii şi materiale pe marginea tezei de doctorat a preşedintelui Senatului Universităţii „Eftimie Murgu“, Doina Frunzăverde. Mai mult, s-au ţinut conferinţe de presă pe această temă. În urma ultimei conferinţe de presă, susţinută de Pavel Aghescu, preşedintele Societății Civile „Agora Cărășeană”, în cadrul căreia s-a discutat din nou despre aşa-zisul plagiat al tezei de doctorat a Doinei Frunzăverde, directorul TMK Reşiţa, coleg inginer de-al preşedintelui Senatului UEMR, a luat atitudine.

Este o lucrare muncită, respectând ţinuta academică de la acea vreme, cu trimiteri bibliografice corect marcate, cu parte de contribuţii personale rezonabile din punctul de vedere ingineresc. O teză de doctorat nu trebuie neapărat să revoluţioneze domeniul pe care-l acoperă, ci este o lucrare care reprezintă munca de documentare, experimente şi viziunea de perspectivă, verificate la scară de laborator sau/şi industrială a autorului… Cei care aruncă cu piatra, să se uite fiecare în tezele lor de doctorat, dacă au… Dacă nu, să tacă! Să îi lăsăm pe cei competenţi să o aprecieze pe Doina Frunzăverde. «Agora cărăşeană» este altceva!“, a declarat Ioan Romulus pentru caon.ro.

CITEȘTE ȘI:

Doina Frunzăverde, acuzată de plagiat! Teza de doctorat, verificată la București!

UPDATE. Furtul intelectual de care este acuzată Doina Frunzăverde, investigat de un fost coleg!