VIDEO. Tatăl premierului Grindeanu, audiat aproape două ore! A respins sub jurământ orice intervenție pe linie de partid!

Nicolae Grindeanu, fost inspector școlar general, a fost audiat astăzi în calitate de martor la Tribunalul Caraș-Severin în dosarul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din Caransebeș, care ar fi obținut printr-un șmen organizarea examenului de absolvire exact unde și-a dorit managerul școlii.

Grindeanu a ajuns foarte de dimineață la Reșița, dar a aflat că ședința este programată pentru ora 11. A revenit în sală și a răspuns întrebărilor instanței, procurorului și avocaților inculpaților timp de aproape două ore. Tatăl premierului Sorin Grindeanu a vorbit primul, la termenul de astăzi fiind audiată și fosta sa adjunctă de la ISJ Caraș-Severin, Rodica Vesa. Nu înainte de a i se comunica acestuia calitatea în care este audiat şi faptele sau împrejurările de fapt pentru dovedirea cărora a fost propus ca martor. Nicolae Grindeanu a recunoscut ca aparţinându-i semnăturile depuse pe declaraţiile de martor de la filele 1-2, faţă-verso, şi 75-77, faţă-verso, din vol.14 al dosarului de urmărire penală şi a arătat că menţine în integralitatea lor acele declaraţii.

Grindeanu a explicat în sala de judecată că a avizat susținerea examenului respectiv de către cursanții Școlii Sanitare „Carol Davila” Caransebeș în județul Hunedoara ținând cont de motivele invocare de managerul acesteia, Eleonora Gavrilesc. Și anume, faptul că ar fi existat un conflict între Eleonora Gavrilesc şi persoana care în epoca existenţei conflictului ocupa funcţia de inspector şcolar general. În speță, Adrian Doxan. Grindeanu spune că pe parcursul mandatelor sale de inspector şcolar general al ISJ Caraş-Severin a urmărit ca prin activitatea şi prin deciziile luate să fie înlăturate eventualele percepţii cu privire la derularea concursurilor, examenelor, altfel decât în condiţii de neutralitate și obiectivitate. A afirmat totodată că nu avea convingerea că lucrurile s-ar putea desfăşura incorect, dar a acţionat pentru a elimina orice suspiciuni cu privire la această corectitudine. Mai mult, decizia ar fi aparținut unei comisii, Nicolae Grindeanu fiind doar cel care a dart avizul final. S-au respectat cu rigoare normele legale, a afirmat Grindeanu.

YouTube video

gif card de energie dacus 1000x100

Întrebat de avocatul Ţăpârdea dacă a fost influenţat în luarea deciziei sale de a aviza cererea în cauză de vreo persoană din cadrul ISJ Caraş-Severin sau din afara inspectoratului, Nicolae Grindeanu a făcut o precizare foarte importantă. Și anume, că menţine cele declarate în cursul urmăririi penale. A reiterat afirmaţia potrivit căreia nicio persoană nu a făcut intervenţii asupra sa în calitatea de inspector şcolar general în vederea emiterii avizului respectiv.

La finalul ședinței de judecată profesorul Nicolae Grindeanu a evitat presa care îl aștepta în fața instanței.

A fost audiat tatăl premierului României, în speță domnul Grindeanu. A făcut precizări necesare lămuririi întregului probatoriu din acest dosar. A spus foarte clar că nu a fost influențat de nimeni în momentul în care a luat decizia ca acest examen să se desfășoare la Călan și nu la Caransebeș, că nu a fost contactat nici de domnul Mocioalcă, nici de doamna Gavrilesc, de absolut nimeni din acest dosar, că nu s-a făcut niciun fel de intervenție. Declarația a fos tuna amplă, a durat aproape două ore, iar domnul Grindeanu a descris pe larg starea de fapt”, a declarat Cosmin Bolosin, avocat în cauză.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/