Agenda culturală a Timișoarei pe acest an, în sfârșit votată

ruga timisoarei

Agenda culturală a Primăriei Timișoara pe anul 2022 a fost, în sfârșit, aprobată. Proiectul a fost supus la vot pentru a doua oară în consiliul local, iar de data aceasta liberalii și-au dat acordul. Bugetul alocat pentru susținerea evenimentelor culturale se ridică la 5,3 milioane de lei.

Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea agendei manifestărilor culturale din anul 2022 a Casei de Cultură a Primăriei Timișoara a fost supus votului consiliului local, marți seara, pentru a doua oară. Dacă în urmă cu două săptămâni, aleșii locali s-au certat în ședință, nemulțumiți fiind de faptul că unele evenimente cu tradiție au fost sărite de la finanțare, astfel că proiectul a picat, de data aceasta, agenda culturală a fost aprobată. Asta după ce, pe parcursul celor două săptămâni, consilierii locali liberali au purtat mai multe discuții cu cei de la Casa de Cultură.

Totuși, înainte ca proiectul să fie supus votului, consilierii locali au dezbătut agenda culturală mai bine de o jumătate de oră. Prima care a luat cuvântul a fost Roxana Iliescu, consilier local Pro România, care a anunțat că va face un amendament prin care solicită finanțarea Festivalului de Operă și Operetă din Parcul Rozelor cu suma de 50.000 lei. Însă Roxana Iliescu a retras amendamentul după ce a aflat că Primăria Timișoara va aloca fonduri pentru eveniment, dar prin Centrul de Proiecte.

Agenda pe care o votăm astăzi nu este agenda culturală cuprinzătoare a evenimentelor culturale finanțate de Primăria Timișoara. Agenda, așa cum vi se prezintă astăzi, este de fapt programul cultural al Casei de Cultură. O mare parte a evenimentelor culturale nu se întâmplă prin Casa de Cultură, se întâmplă la Filarmonică, la Teatrul Maghiar, la Teatrul German și, într-o mare măsură, sunt finanțate prin Centrul de Proiecte. Doar o mică, mică parte a evenimentelor se regăsesc pe această agendă culturală, tocmai pentru că o bună parte a evenimentelor importante pe care în trecut le-a finanțat Casa de Cultură acum sunt finanțate prin alte mecanisme. În ceea ce privește Festivalul de Operă și Operetă, eu știu că Opera a depus o cerere de finanțare la Centrul de Proiecte. Eu n-am niciun dubiu că prin Centrul de Proiecte festivalul va putea fi finanțat”, a declarat Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De asemenea, Simion Moșiu, consilier local PNL, a luat cuvântul pentru a propune ca evenimentul Banatica să revină la denumirea cunoscută de toată lumea. Și anume, Ruga Timișoarei, iar doar a treia zi a festivalului să poarte denumirea Banatica, când are loc Festivalul Etniilor.

Bugetul alocat pentru agenda culturală pe anul 2022 a Primăriei Timișoara se ridică la aproximativ 5,3 milioane de loei.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/