FOTO. Trei camioane pline cu ajutoare umanitare pleacă din Timiș în Ucraina, prin Crucea Roșie

crucea rosie 2
publicitate si promovare in ziar

Trei TIR-uri cu ajutoare umanitare pleacă miercuri seară din Timișoara spre Harcov, în Ucraina. Materialele de primă necesitate au fost achiziționate de Crucea Roșie, din fonduri donate de Consiliul Județean Timiș.

Administrația județeană a alocat 250.000 de lei din fondul de rezervă pentru achiziționarea de produse farmaceutice, medicamente, dezinfectanți, lenjerie de pat, saltele și produse alimentare neperisabile. Toate acestea vor ajunge în Ucraina și vor fi distribuite în zona Harcov.

crucea rosie 3

„În spate vedeți o treime din ajutorul pe care îl vom livra Ucrainei și, mai precis, regiunii Harcov. Încă două TIR-uri sunt în județul Timiș la încărcat. Toate trei vor fi trimise în Ucraina. Am identificat nevoile considerate a fi cele mai stringente și, prin Crucea Roșie filiala Timiș, din fondul de rezervă al consiliului județean am alocat suma de 250.000 lei pentru medicamente, produse de igienă și sanitare, alimente, saltele, lenjerie de pat, dar și elemente pentru sisteme fotovoltaice. (…) Sper ca acest transport de ajutoare să fie de folos, sper ca acest conflict să se termine cât mai curând și să revină pacea pe meleagurile ucrainene și să ne gândim cum putem să construim în loc de cum putem să distrugem.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Acesta este cel mai mare convoi organizat de CJT împreună cu reprezentanții Crucii Roșii Timiș și, de altfel, primul care intră pe teritoriul țării vecine.

crucea rosie 1

„E foarte greu să faci ca obiectul donat să ajungă direct acolo unde e nevoie. În ultimele 24 de ore ne-au fost schimbate trei destinații de descărcare. Să nu credeți că e simplu, presupune o muncă imensă din partea noastră și suntem în permanentă legătură cu persoanele din Ucraina care ne vor ajuta să ne ducem misiunea umanitară la capăt. (…) Nu am găsit o companie românească care să efectueze transportul în Ucraina, transportul acesta îl putem face doar cu camioane ucrainene. Au fost singurii care au spus da, ca să își ajute semenii. Sper să ajung cu bine acasă pentru că noi plecăm acum acolo. Am fost informat acum pe Telegram că vor iar să schimbe destinația finală. Nu e o chestie simplă. Ne vor trimite pe cineva să ne asiste.”, a declarat Lucian Trif, președintele Crucea Roșie Timiș.

crucea rosie 4

Cei 6 voluntari ai echipei de la Crucea Roșie filiala Timiș sunt așteptați să revină în țară peste patru zile, având în vedere că pe timpul nopții sunt restricții de circulație.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01